Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Revolta deținuților din România continuă. Saltele incendiate, bătăi și greva foamei: Salvați-ne de la moarte! Nu avem voie să vorbim că ne omoară mascații

in Evenimente/Stiri online

De patru zile deținuții din penitenciare din toată România sunt în protest față de sistemul de detenție din închisori. Sute de deținuți își manifestă nemulțumirile prin incendierea saltelelor, refuzând mâncarea și chiar s-au încăierat între ei. Ministrul Justiției analizează performanţa managerială a conducerii ANP.

Revolta deținuților pare că a scăpat de sub control. De patru zile protestatari din totă țara continuă să se manifeste împotriva sistemului de detenție. La Iași, zece bărbați au urcat pe acoperişul penitenciarului, ceea ce a adus suspendarea programelor de vizită și tot odată și protestul familiilor. ”Vă rog frumos, nu îmi primiţi şi mie pachetul, măcar? Numai mâncare!”, este rugămintea adresată de o rudă la poarta penitenciarului. „S-au oprit toate activităţile din cauza deţinuţilor, nu din cauza noastră”, i se răspunde de dincolo de poartă, potrivit Digi24.

Deţinuţii din Tulcea și-au dat foc la haine și saltele, după care le-au aruncat pe fereastră. Aici 180 de persoane se află în greva foamei. Între timp la geamuri sunt atârnate cearceafuri cu diverse mesaje, iar un deținut strigă ”Salvați-ne de la moarte! Nu avem voie să vorbim că ne omoară mascații”. La Penitenciarul din Botoşani deţinuţii s-au luat la bătaie, patru dintre aceștia ajungând la spital cu răni grave, 170 de persoane refuză mâncarea, iar alții s-au suit pe acoperiș sau stâlpii de comunicații pentru a se face auziți.

Protestul deținuților, care durează de patru zile, este fără precedent în România și în aceste condiții, ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat pentru presă că nu se ia în calcul o eventuală demisie a șefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar modul de conducere al acestuia va fi analizat. „Nu am luat în calcul niciun fel de cerere de demisie pentru că suntem într-o situaţie de criză şi cum am spus şi ieri cu privire la adoptarea unor măsuri legislative în situaţii de criză, tot aşa spun că şi măsurile administrative nu pot fi doptate în situaţii de criză. Nu serveşte nimănui acum o schimbare la conducerea ANP, ceea ce nu înseamnă că nu evaluez foarte serios performanţa managerială a conducerii ANP. De altfel, lucrez şi pentru schimbarea condiţiilor de evaluare a performanţei la nivelul ANP, dar nu pe criză. Lucram la asta dinainte”, a declarat Raluca Prună.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate