Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

”Revoluția” chineză pentru decongestionarea traficului- autobuzele-tunel. VIDEO

in Evenimente/Extern/Stiri online

Ilustrate încă de acum câţiva ani, ca o soluţie futuristă pentru a evita chiar şi la ore de vârf întârzierile cauzate de ambuteiaje, autobuzele supraînălţate care parcurg marile bulevarde trecând pe deasupra traficului auto obişnuit sunt acum o realitate.

Luând forma unor platforme late cât un drum cu două benzi şi suficient de spaţioase pentru a transporta confortabil până la 300 de pasageri, noile mijloace de transport în comun se deplasează pe şine speciale, instalate de o parte şi de alta a drumului, proiectate astfel încât să poată fi călcate de roţile autoturismelor şi pietoni fără a constitui un obstacol.bus china.jpg2

Botezat TEB-1, sau Transit Elevated Bus, vehiculul cu propulsie electrică testat în oraşul Qinhuangdao este perceput de ceilalţi participanţi la trafic ca un veritabil tunel în mişcare, cu o înălţime de 2.15 metri şi suficient de lat pentru a fi străbătut lejer de două autoturisme călătorind paralel.

În schimb, pasagerii aflaţi deasupra pot admira peisajul urban de la aproape 5 metri înălţime.
Înainte de a spera să vedem noile mijloace de transport în comun introduse şi pe străzile altor metropole aglomerate, rămâne de văzut cât de sigur este acest sistem pentru ceilalţi participanţi la trafic, perspectiva de a fi depăşit din mers de un veritabil tunel pe roţi constituind un factor suplimentar de risc deloc neglijabil.

sursă: Gândul 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate