Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

REVOLUTIA FOTOGRAFICA

in Arta/Educational

Spre sfarsitul secolului al XIX-lea existau 2 directii:

 
1. aparitia multor amatori care utiizau aparatul Kodak;

 
2. fotografii care vroiau ca fotografiile sa fie considerate opera de arta (1902 – Alfred Stieglitz, Edward Steichen si altii au format un grup ce promova fotografia ca forma independenta de arta „Photo Secession” care a organizat multe expozitii).

 

La inceputul secolului al XX-lea fotografia a inregistrat schimbari dramatice : miniaturizarea aparatului foto (35 mm), lumina artificiala (aparatul LEICA, in Germania);  incercari de a obtine fotografii fara aparat (s-au plasat obiecte pe o coala de hartie fotosensibila pe care au expus-o cu o lumna de flash sau au creat compozitii abstracte prin expuneri cu raze X.

 
In aceeasi perioada s-a dezvoltat si fotografia document, in timpul marii crize s-au fotografiat zonele rurale ale Statelor Unite, fapt care arata saracia in care traiau familiile fermierilor. Au aparut si fotografii de eveniment sau presa. Altii s-au concentrat asupra peisajelor, ajutand la formarea unui stil care sa duca la o fotografiere cu cat mai multe detalii.
In anii’50-’60 stilurile fotografice s-au diversificat mult, mai ales in Statele Unite ale Americii, unde apar, “fotografii de strada”, copiii de pe paginile revistelor.

 
Prin anii ’70 fotografii au inceput sa utilizeze si filmul color mai frecvent, desi acesta exista din 1935, mai ales pentru aspecte de viata si portrete.

 
In prezent, fotografia este foarte bine definita ca forma a artei si unealta necesara in comunicare si cercetare. Fotografia profesionala include o mare varietate de teme si stiluri. Americanul Jerry Uelsmann a facut fotografii asemanatoare imaginilor de vis, combinand mai multe negative pentru o singura fotografie.
Aparatul digital – moment important in istoria fotografiei.

In 1972 Texas Instrumentals realizeaza un prototip dar nu a fost prezentat; primul cunoscut ca fiind inventat in 1981 de catre firma Sony, aparat ce folosea o discheta de 8 grame cu diametrul de 4.5 cm, pe care se puteau inregistra 15 fotograme cu o viteza de 10 fotograme/sec.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate