Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Revolutie in Politie dupa moartea eroului Gheorghe Ionescu ucis de un afacerist turc

in Spiritualitate

În încercarea de a-şi face meseria ca la carte, agentul erou Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră din Bucureşti, a fost ucis de un afacerist turc, ce conducea mort de beat. Vineri dimineaţă poliţistul a pierdut lupta cu viaţa, iar ieri a fost îngropat. Colegii nu vor ca moartea lui să fie în zadar şi cer schimbarea legii.

mort1_02_6f0ab52c82

În poziţia de drepţi şi cu inima îngenuncheată, o armată de poliţişti în frunte cu generali din Ministerul de Interne şi ministrul Gabriel Oprea l-au condus ieri pe ultimul drum pe agentul Gheorghe Ionescu, decorat post mortem cu gradul de subinspector. “Dulăul”, aşa cum îl alintau colegii pe agent, a stat trei săptămâni în comă după ce, pe 2 august, în jurul orei 3.00 un afacerist turc l-a luat pe capotă sute de metri, apoi a frânat şi l-a izbit cu capul de bordură. Prins de poliţişti, turcul Abdullah Ataş (care are afaceri în România cu veioze şi alte corpuri de iluminat) a declarat, foarte liniştit, că nu-şi aminteşte nimic. S-a urcat la volan deşi avea alcoolemia de 1,65 la mie. Acum el este arestat preventiv, dar asta nu o încălzeşte cu nimic pe Cristina Ionescu, soţia agentului. Ea ar fi vrut ca soţul ei să fie în viaţă, iar acum, orice pedeapsă pentru cel care i l-a luat de lângă ea i se pare prea blândă. Ieri, ca de altfel de la aflarea veştii morţii soţului iei, femeia a avut nevoie într-una de îngrijirile medicilor de pe ambulanţă. A plâns încontinuu şi a fost la un pas să leşine când soţul ei a fost băgat în groapă scrie libertatea.ro

Deplâns de sute de colegi

Colegii lui Gheorghe Ionescu au încercat pe rând să o liniştească pe femeie, dar în zadar. “Şi-au dorit un copil foarte mult şi au făcut multe eforturi, însă nu s-a putut şi ăsta a fost cel mai mare regret al colegului nostru. Iubea nespus de mult copiii şi pentru că nu a avut se îngrijea de nepoţii lui. Şi-a iubit soţia foarte mult, şi a fost o dragoste reciprocă. Acum Cristina nu-şi poate reveni din şoc. Recent făcuse un împrumut la bancă pentru a-şi renova casa”, ne-a spus unul dintre colegii agentului mort.

După ora 13.00, în prezenţa a sute de poliţişti, Gheorghe Ionescu a fost îngropat cu onoruri militare în cimitirul Ghencea III. “«Dulăul» a fost un poliţist adevărat şi am sperat cu toţii că-şi va reveni, pentru că îl ştiam un tip puternic, luptător şi, în plus, el a fost mai mult decât un om, a fost o stare de spirit şi ne mobiliza pe toţi pe teren”, a mărturisit printre lacrimi Vlad Danilo, agent principal-şef la Poliţia Rutieră, cel care era coleg de tură cu Gheorghe Ionescu în noaptea fatidică.

Sunt posibile proteste în stradă

Acest caz dramatic a reuşit să creeze o adevărată revoluţie în cadrul Poliţiei Române şi de la 1 septembrie sindicaliştii încep acţiunile pentru schimbarea legii, în special a statutului poliţistului: “De la 1 septembrie vom cere modificarea a trei legi care ne privesc, respectiv Legea 218 de funcţionare a poliţiei, Legea 360 care priveşte statutul poliţistului, cât şi Legea de folosire a armamentului. Pe lângă asta, va fi o reorganizare în cadrul Poliţiei Române şi vom obliga toată conducerea IGPR să demisioneze. Trebuie să rămână şefi cei care merită şi este păcat că această măsură trebuie să vină pe fondul acestei tragedii”, ne-a declarat Iulian Surugiu, şeful Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Pentru a determina autorităţile să schimbe legea, aceştia spun că se gândesc şi la organizarea unor ample proteste de stradă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate