Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2015: 79,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5

in Evenimente

Elevii de clasa a VIII-a s-au descurcat mai bine anul acesta la Evaluarea Naţională. O arată notele obţinute. Potrivit centralizării de la Ministerul Educaţiei, la nivel naţional, aproape 80 la sută din absolvenţii claselor a VIII-a au obţinut note peste 5 la examen.

„Cu aproape 10 procente peste anul trecut. Numărul notelor de 10 este de 409, deci mai mare decât anul trecut, când au fost 225 de medii de 10. Îmi place să avem aceste rezultate. Subiectele au avut un nivel de dificultate normal, nici ridicat, nici scăzut pentru că nu este olimpiadă, este evaluare naţională”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pe primele locuri se află judeţele Cluj şi Brăila. Judeţul Brăila se află pe primul loc cu 92,4% medii peste cinci, urmat de judeţul Cluj cu 91,5%.

Ultimul clasat este județul Teleorman.

Au fost 409 medii de 10.00 la Evaluarea Naţională de anul acesta, mai multe faţă de anul trecut, când au fost 225 medii de 10.00.

La limba română, 85,4% dintre lucrări au fost notate cu note peste 5.00, în timp ce la matematică au fost 73,5% dintre lucrări.

„Subiectele au avut un nivel de dificultate normal, nu e olimpiadă, e evaluare naţională”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

77.29 % dintre absolvenții de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5 la  Evaluarea Naţională, potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Situația pe discipline este următoarea: Limba şi literatura română – 85.00 %, Matematică – 70,78 %. 259 de elevi au obţinut nota 10 la Matematică şi 18 au fost evaluați cu nota maximă la Limba și literatura română, înregistrându-se astfel 12 medii de 10.

Contestaţiile vor putea fi depuse astăzi, 26 iunie 2015, în intervalul 16.00-20.00, la unitatea de învăţământ unde au fost susţinute probele, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 30 iunie. Comparativ cu rezultatele Evaluării Naționale din 2014, în acest an s-a înregistrat o creștere cu 8,88 %.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 TIMIȘ Trei medii de 10 la Evaluarea Naţională din Timiş, faţă de patru anul trecut

Doar trei elevi care au absolvit clasa a VIII-a din judeţul Timiş au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, faţă de patru, câţi au fost anul trecut, în timp ce 1.163 de elevi au luat medii sub cinci. Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, 4.533 de elevi, absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţ, au participat la examenul de Evaluare Naţională, în urma căruia doar trei elevi au luat medii generale de 10.

În total, 1.163 de elevi au obţinut medii sub 5.00, din care 51 de elevi au obţinut medii între 1 şi 1,99, alţi 201 elevi au obţinut medii între 2 – 2,99, iar alţi 360 de elevi – medii între 3- 3,99. Totodată, 551 de elevi au obţinut medii între 4 – 4,99. De asemenea, 3.370 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au obţinut medii peste 5.

În total, au fost 12 note de 10 la Limba si literatura română şi 144 de note de 10 la Matematică. Nu a fost obţinută nicio notă de 10 la Limba maternă. La Evaluarea Naţională din Timiş au participat în total, 4.533 elevi.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Ministerul Educaţiei EDU.RO a publicat, vineri, REZULTATE la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015. REALITATEA.NET vă oferă, vineri, 26 iunie, în timp real, toate informaţiile despre REZULTATELE de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015:

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU:RO UPDATE: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a afirmat că notele de la EVALUAREA NAŢIONALĂ din acest an au fost mai mari ca cele din 2014. Per total, au fost obţinute 409 de medii de 10.

Astfel, 79,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU:ROCea mai mare rată de promovare a fost înregistrată în judeţul Brăila (92,4% dintre elevi au luat note peste 5), urmat de Cluj, cu o rată de promovabilitate de 92,4%.

„Nivelul de dificultate a fost unul normal, nici scăzut, nici ridicat, pentru că nu este olimpiadă”, a spus ministrul Educaţiei.

Judeţul Teleorman, codaş la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015

Rata de promovare s-a îmbunătăţit în toate judeţele, cu o singură excepţie: Teleorman (67%, în 2015, faţă de 70%, în 2014).

La Limba Română, 85,4% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au obţinut note peste 5, în timp ce la Matematică, procentul a fost mai mic, de 73,5%.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU:RO UPDATE. Promovabilitatea în Hunedoara a fost de aproape 80%

Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat notele pe care le-au primit la cele două probe susţinute la Evaluarea Națională. Promovabilitatea în judeţul Hunedoara la examenele de Evaluare Naţională a fost de aproape 80%. La examenele de Capacitate organizate anul trecut, doar două treimi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au promovat.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara au precizat că 88% dintre absolvenţii de gimnaziu înscrişi la examenele de Evaluare Naţională au reuşit să obţină note peste 5 la Limba şi Literatura Română. La Limba maternă, procentul de promovare este de 97%, iar la matematică a fost de 72%.

Elevii din judeţul Hunedoara pot afla ce note au obţinut pe www.edu.ro, la secţiunea dedicată judeţului Hunedoara.

Un număr de 43 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a din judeţul Cluj au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, dublu faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 20 de astfel de medii, proporţia celor care au obţinut media peste 5 fiind, la nivel judeţean, de 91,50 la sută.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că au fost trei unităţi de învăţământ în municipiu cu câte şapte elevi care au obţinut media 10. „Ceea ce ne-am aşteptat s-a întâmplat, ne aşteptam la rezultate bune, se vede efectul simulărilor, pentru că în acest an rezultatele la simulări au fost mai mari decât anul trecut. Astfel, la nivel de judeţ, procentul elevilor de clasa a VIII-a din judeţul Cluj care au obţinut media peste 5 este în acest an de 91,50%, faţă de 82,82 cât a fost anul trecut. De asemenea, avem un număr de 43 de elevi care au avut media 10, faţă de 20 câţi au fost anul trecut. Avem trei unităţi şcolare cu câte 7 elevi care au avut media 10 – Colegiul Racoviţă, Liceul Bălcescu şi Şcoala Bob, toate din Cluj-Napoca. Celelalte medii de 10 s-au înregistrat în alte şcoli. Ne aşteptăm la medii mari de intrare în liceu”, a spus Cuibus. Potrivit acestuia, au fost obţinute 313 note de 10 la Matematică, 88 la Limba română şi 7 la Limba maternă. Evaluarea Naţională în judeţul Cluj s-a desfăşurat în 119 centre de examen, probele fiind susţinute de un număr de 4.393 de elevi. Contestaţii se pot depune în cursul zilei de vineri, iar rezultatele după contestaţii vor fi afişate marţi. Anul trecut, la Evaluarea Naţională s-au înregistrat în Cluj 20 de medii de 10.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate