Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rezultatele testării sistemului național de alarmare a populației prin intermediul sirenelor, sunt catastrofale

in Articole/Diverse/Stiri online

După exercițiul de testare a sistemului național de alarmare a populației prin intermediul sirenelor, desfășurat săptămâna care tocmai s-a încheiat, autoritățile au tras concluzia că acesta este ineficient. Jumătate din populația României nu a auzit sirenele din cauza zgomotului din mediul ambiant, iar dintre cei care le-au auzit, foarte mulți nu știau ce să facă ori nu știau să descifreze tipul de avertizare.
Mai mult de 1.000 de sirene, din totalul de 7.700, nu au funcționat din cauză că nu a avut cine să le pornească iar la un număr de 635 sunt probleme tehnice.
La clădirile unde sistemele de alarmare au fost lăsate în grija administratorilor clădirilor pe care sunt amplasate, persoanele responsabile au reacționat târziu sau deloc.
Județele cele mai slabe în ceea ce privește numărul de echipamente existente fizic pe teritoriul județului sunt: Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Harghita, Covasna, Dâmbovița, Călărași și Tulcea, iar cel mai bine stau cei din județele Galați și Vrancea, a declarat Lt.Col.Cristian Radu de la IGSU.
Concluzia este că rezultatul testării naționale prin intermediul sirenelor de la protecția civilă a fost unul catastrofal.
Ministrul Comunicațiilor ținând seama de această situație critică a dat o soluție:”Se impune dezvoltarea unui sistem complementar, alternativ, care să folosească telefoanele mobile ale cetățenilor.”
Noul sistem ar putea fi gata în câteva luni. Sistemul va consta practic în transmiterea direct pe ecranul telefonului a unui mesaj de la IGSU care le va explica oamenilor ce tip de pericol există și ce trebuie să facă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate