Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ritualul anual de adorare a Fecioarei Maria cu apă, mentă și posedare, practicat în Haiti de către adepții voodoo

in Articole/Spiritualitate

Voodoo s-a născut ca o legătură spirituală a sclavilor de culoare, care privați de libertate, torturați și înfometați au căutat o soluție comună de supraviețuire și s-au refugiat în practici mai mult sau mai puțin păgâne menite să oprească biciul stăpânului. Dacă l-au oprit nu s-a dovedit până astăzi, însă au apărut tot mai mulți adepți în toată lumea, voodoo evoluând ca și curent păgân în strânsă legătură cu magia neagră. Mai mult decât atât, practicanții au spart barierele propriei credințe și idolatrizează apariția Fecioarei Maria pe stâncile Saut-d’Eau din Haiti.

La nivel mondial se estimează că 60 de milioane de oameni practică voodoo, deși mai multe țări din Africa au interzis religia, considerându-se că ritualurile sunt păgâne și periculoase pentru oameni. Cu toate acestea, fenomenul a luat amploare și a devenit lege sfântă pentru adoratori.

Un loc scăldat în ritualuri voodoo, învăluit de misterul și prezența spiritelor (Loa) este Haiti. Lynne Warberg, un celebru fotograf, care a analizat fenomenul trăind în mijlocul practicanților, afirmă că în Haiti 70% dintre oameni sunt catolici, 30% protestanți și 100% adepți ai voodoo, mai ales după ce președitele țării, Jean-Bertrand Aristide, a emis un decret prin care recunoaște practicile voodoo ca religie oficială.

Mai mult de jumătate din practicanții voodoo de pretudindeni sunt femei care cred că posedarea trupului de către un spirit este cadoul suprem al divinității pentru omenire. În multe din ritualuri femeile cad la pământ, se târăsc precum un șarpe, își dau ochii peste cap și își manifestă posedarea divină printr-un tremurat al corpului, pe care îl poate transmite și altor femei demne de Loa, spiritul suprem.ritual voodoo

Un alt element care definește voodoo este sacrificiul animalelor. Capul este dat ca ofrandă spiritelor, iar sângele este folosit ca ingredient de magie. Nu puțini sunt cei care spun că practicanții voodoo îl adoră pe Satan, iar ritualurile lor sunt rețete de magie neagră cu care pretind să distrugă tot ce nu este convenabil practicanților, în special eliminarea semenilor prin intermediul celebrelor păpuși voodoo.

Dincolo de bizar, spirite și ritualuri păgâne, locuitorii din Haiti au găsit modalitatea de a contopi practicile voodoo cu Dumnezeul tuturor. În fiecare an, sute de practicanți merg la cascada Saut-d’Eau pentru a face băi spirituale cu apă și mentă, după care simulează o posedare divină cu puternice accente sexuale.ritual voodoo.jpg4

Se spune că pe stâncile cascadei Saut-d’Eau a apărut chipul Fecioarei Maria și asta a sfințit locul. În fiecare an sute de practicanți voodoo se strâng aici pentru purificare divină și pentru a aduce ofrande lui Dumnezeu și Fecioarei Maria.ritual voodoo.jpg3
Imaginile surprinse de jurnaliști și fotografi din întreaga lume par să aibă voce proprie, aceeași voce cu care alți credincioși ar spune că nu găsesc nimic divin în apele cascadei, decât frumusețea locului, iar ritualurile de purificare cu femei aproape goale și bărbați tăvălindu-se pe pietre nu are nicio legătură cu Dumnezeul tuturor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate