Rolley Scooterson, „primul scooter inteligent din lume” este fabricat în România

in Stiri online

Rolley Scooterson, „primul scooter inteligent din lume” este fabricat în România, mai exact la Arad.

meet-scooterson-the-world-s-first-smart-electric-kick-scooter-photo-gallery-100519_1

Rolley Scooterson este un vehicul electric, care are și o componentă software. Funcțiile „inteligente” se realizează conectând vehiculul la un „cloud” prin intermediul unui smartphone și a unei aplicații mobile. Una din funcțiile „smart” este legată de simplitatea cu care acesta poate fi condus. Este primul și singurul scuter din lume, potrivit producătorilor lui, care are o funcție inteligentă software/hardware, ce permite să fie condus fără ca utilizatorul să folosească mâner de accelerație sau schimbator de viteze. Acest control inteligent înțelege viteza dorită, analizând mișcările corpului celui care îl conduce. O altă componentă a funcțiilor software este posibilitatea de a folosi vehiculul în comun, de catre mai multe persoane, ceea ce înseamnă că scuterul poate fi inchiriat.

Autonomia variaza în funcție de mai mulți factori, precum: greutatea utilizatorului, stilul lui de condus, tipul terenului pe care rulează, temperatura exterioară sau vântul. Dar constructorii scuterului estimează o autonomie de circa 50 km, dupa o încărcare. Vehiculul are un încărcător extern și are nevoie de aproximativ 3 ore pentru o încărcare completă. Datorită faptului că bateria va putea fi schimbată în diverse locuri din oraș, grija autonomiei va dispărea, viteza maximă pe care o poate atinge este de 25 de km/oră.
Șasiul și componentele din materiale compozite, mai exact aripile și carenele, se vor produce in România, într-o fabrică proprie. Motorizarea va fi produsă de o companie germană, Heinzmann, iar asamblarea se va face la inceput în Romania și Anglia și probabil mai târziu, în Statele Unite și Germania, acestea fiind cele mai mari trei piețe pe care le vizează. Fondatorii proiectului spun că evită producția și asamblarea în China, care, deși ar fi cea mai ieftină, ar afecta poziționarea brandul în clasa premium, dar nu exclud importarea câtorva componente și de pe piața chineză.

scooterson-3

În octombrie 2014 echipa Scooterson a început prototiparea și este aproape de finalizarea modelului de serie, urmând să obțină și omologarea, din luna aprilie a acestui an au început și testele în teren, produsul va fi lansat pe piață în această lună.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.