Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rolul esteticii in asigurarea satisfactiei consumatorului orientat spre valoare

in Arta

Intr-o abordare moderna ,marfa contemporana este descrisa ca reprezentand”totalitatea obiectelor si subiectelor asupra carora contribuie designerul pentru crearea asa numitei VALOARE ADAUGATA”

-Valoarea adaugata marfii este data de ansamblul de calitati perceptibile si neperceptibile ale acestuia ,inclusive cele de ordin socio-cultural,care in procesul de schimb al marfii determina alegerea sa si influenteaza preferinta consumatorului ,modificand valoarea de schimb si atragand atentia in mod particular asupra esteticii marfii.
-Valoarea unei marfi poate fi inteleasa de consummator prin sentimentele de placer sau de neplacere pe care le creaza,iar de catre producator prin succesul pe care il obtine pe piata.
-Fidelizarea consumatorilor si cresterea numarului de cumparatori este unul din obiectivele companiei modern.

Acestea vor supraveghea permanent nivelul de satisfactie al consumatorilor incurajandu-I in feedback-ul informational si cresterea gradului lor de implicare.
-Designul are rol de punte de legatura intre tehnologie si arta,intre idei si solutii de finalizare,intre cultura si comert.
Din punct de vedere al consumatorului ,atributele ce pot crea valoarea produsului se refera la:
-Emotie-experienta perceputa de consummator atunci cand foloseste un produs poate include simtul de Aventura ,independent,securitate sau senzualitate

-Estetica-accentueaza perceptia senzoriala ,incluzand forma vizuala,simtul tactil ,auditiv,olfactiv si gustative

-Identitatea produsului-declaratie a individualitatii si a personalitatii exprimand unicitate si stil

-Impact-efectele sociale si cele asupra mediului ,care sunt conectate direct cu sistemul de valori al consumatorului si care pot consolida loialitatea fata de marca

-Ergonomie- calitatile de baza ale produsului trebuie sa evidentieze usurinta utilizarii ,atat din perspectiva fizica ,cat si cognitive ,de asemenea, produsul trebuie sa fie sigur si confortabil de folosit

-Nucleul tehnologic-capacitatea de a functiona correct,conform asteptarilor
calitatea- durabilitatea ,precizia si acuratetea procesului de fabricare, component materiala si metodele de asamblare trebuie sa indeplineasca asteptarile consumatorului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate