Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Români în străinătate: Aici nu e Paște! Aici se serbează Ziua Mamei

in Evenimente/Stiri online

Peste 2 milioane de români lucrează legal în străinătate, iar pentru cei care nu au putut veni pe meleagurile românești, pentru a sărbători zilele acestea alături de familie, Paștele nu este la fel. Câțiva români din Spania au primit lumina Sfântă la o biserică ortodoxă unde slujește un preot român, iar ei se consideră printre cei mai norocoși.

”Am venit aici că avem biserică ortodoxă, dar sunt mulți români care nici la biserică nu au unde. Sărbătorim după tradiție cu ouă roșii, cozonac și friptură de miel, dar sărbătoarea e mai mult în noi. Spaniolii de fapt astăzi serbează Ziua Mamei, cum e la noi pe 8 Martie, așa e la ei 1 Mai. Aici nu e Paște. Nu aici.”, ne-a mărturisit Alex, un român care muncește în regiunea Aragon, Spania.

În ziua de Paște, majoritatea românilor din străinătate se unesc în grupuri de prieteni și merg iarbă verde, unde păstrează tradiția grătarului cu mici și carne de miel asezonat cu poveștile sărbătorilor de altă dată și dorul de casă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate