Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

România amendată de CEDO. Coaliția Anti-discriminare: Statul devine complicele atacatorilor, acceptând tacit violența împotriva persoanelor LGBT

in Evenimente/Stiri online

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis amendarea statului român cu suma de 14.000 de euro pentru neeficiența organelor de cercetare penală în investigarea unui caz de atac asupra a șase persoane gay, în anul 2006.
„Curtea consideră că organele de cercetare penală trebuie să investigheze riguros infracțiunile motivate de ură și motivul din spatele agresiunii. În caz contrar, statul devine complicele atacatorilor, acceptând tacit violența împotriva persoanelor LGBT”, se arată în comunicatul Coaliției Anti-discriminare.

La cea de-a doua ediție GayFest din iunie 2006, un grup de tineri au fost atacați după ce au părăsit festivitatea. Aceștia au fost urmăriți până în vagonul unui metrou, moment în care atacanții i-au bătut cu bestialitate, în timp ce făceau afirmații homofobe.
„Noi stăteam într-un colț al vagonului, aproape de ușă, în picioare. Metroul abia plecase din stație. Dintr-o dată, mai mulți bărbați s-au prins cu mâinile de barele care sunt deasupra scaunelor și au început să ne lovească cu bocancii în zona feței și a capului…Bărbații care ne loveau urlau că suntem po******” și că să ne ducem în Olanda” își amintește unul dintre tinerii care a dat statul român în judecată, susținut de Fundația ACCEPT.

Mai mult decât atât, tinerii au fost descurajați să depună plângere împotriva agresorilor, iar dosarul a fost clasat în cele din urmă.
Organizația ACCEPT, care militează în apărarea drepturilor persoanelor LGBT, a mers mai departe prezentând cazul în cadrul CEDO, unde au beneficiat de investigațiile Coaliției Anti-discriminare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate