România are multe locuri de o frumuseţe răpitoare, dar care sunt puţin cunoscute sau accesibile turiştilor?

in Turism

România are multe locuri de o frumuseţe răpitoare, dar care sunt puţin cunoscute sau accesibile turiştilor. Unul dintre aceste locuri este Tunelul Iubirii, o porțiune de cale ferată abandonată situată între orașele Oțelul Roșu și Caransebeș, scrie Tai-Tai.net

Tunelul a fost descoperit întâmplător de către doi fotografi amatori, Florin Avramescu și Mihai Tămăşilă, din orașul Oțelul Roșu, care apoi l-au popularizat pe reţeaua de socializare Facebook. Tunelul Iubirii poate fi vizitat oricând, dar primăvara este un adevărat spectacol.

Autoritățile locale din Glimboca, localitatea pe rază căreia se află tunelul, intenționează să promoveze locul în rândul turiștilor. De altfel, acesta este tot mai căutat, atât de către cuplurile de tineri căsătoriți pentru ședințele foto, cât și de către cei pasionați de fotografie, mai scrie sursa citată.

tunele

Parlamentul European a publicat pe site-ul său noua listă Foursquare cu 28 de obiective puțin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru. Este vorba de inițiativa „Descoperă Europa”, lansată anul trecut, cu ajutorul aplicației mobile Foursquare. Noua listă, numită acum „Re-descoperă Europa”, include obiective despre care legislativul european ne asigură că este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice — sunt câteva dintre propuneri, reprezentând atracții pentru toate gusturile.

Lista „Descoperă Europa” de anul trecut, care a inclus Transfăgărășanul, a fost vizualizată de peste 30.000 de ori pe Foursquare și 1.761 de persoane s-au înregistrat. Parlamentul a dat peste 300 de sfaturi pe această platformă socială, care au fost văzute de peste 120.000 de ori, au primit 1.761 de like-uri și 717 sfaturi au fost înregistrate în lista lucrurilor de făcut (to do list).

 Citeste mai mult aici:
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.