Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

România, atât de unică și necunoscută

in Articole/Diverse/Istorie

Legenda Dracula și romii sunt elementele cele mai reprezentative ale României. Așa ar răspunde orice străin, pe ici, colo un altul ar mai spune și Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, dar…cam atât. Modelul negativului conturează vedete și tocmai asta face România o țară nu prea apreciată. Cu toate acestea, ne putem mândri cu mult mai multe minuni ale lumii, aproape deloc promovate și fără de care multe lucruri de astăzi ar fi rămas primitive.

Dracula este o legendă! Vlad Țepeș nu a fost vampir, chiar dacă străini din toate colțurile lumii refuză să creadă acest lucru. Castelul Peleș a fost primul castel din din Europa, care a folosit curentul electric în locul torțelor. Ba mai mult, curentul electric era produs de instalații proprii, iar încălzirea gigantului încă se face cu sistemul construit în anul 1888.
Timișoara este primul oraș din Europa care introduce iluminatul public electric și primul sistem de transport public, sub forma tramvaielor trase de cal.tramvai-tras-de-cai
Mănăstirea Peri de la Săpânța, cu aspectul umil de lemn, dar placată cu 8,5 kilograme de aur, este cea mai înaltă biserică de lemn din lume, având 78 de metri. Medicul Nicolae Paulescu revoluționează medicina și găsește soluția pentru un trai mai ușor al diabeticilor, ”pancreina”, adică insulina de astăzi. Cu toate acestea, Premiul Nobel este oferit altor doi cercetători canadieni pentru studiile lor făcute asupra insulinei, iar Nicolae Paulescu primește un premiu pentru contribuție.

De asemeni, românii și-au lăsat amprenta și în istoria altor țări. Chipul statuii Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, ridicată ca semn al independenței Braziliei, a fost sculptat de artistul român Gheorghe Leonida. Mai multe țări au încercat, ulterior, copii infidele al statuii.rio
Pe de altă parte, mapamondul se poate mândri că cea mai frumoasă și lungă poezie de dragoste din lume este ”Luceafărul” lui Eminescu, iar americanii nu ar mai fi inventat tradiția de a schimba stilourile când semnează acte oficiale, dacă românul nostru Petrache Poenaru nu ar fi revoluționat scrisul inventând stiloul cu cerneală.stilou
De asemeni romii, considerați un flagel al Europei, sunt condamnați până și de români. Nu aceeași intensitate se manifestă dacă ne gândim la comuniști, naziști, fasciști sau rasismul americanilor care nu acceptau să stea în aceeași încăpere cu un om de culoare. Astea sunt deja file de istorie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate