Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

România condamnată de CEDO să despăgubească 24 de membri din MISA lui Gregorian Bivolaru

in Evenimente/Stiri online

Potrivit unui comunicat al Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, statul român a fost condamnat să plătească despăgubiri în valoare de 291.000 de euro unui grup de 24 de membri, simpatizanți ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA).

Cazul „Amarandei şi alţii vs. România”, a fost finalizat după 12 ani de cercetări, în care s-a constatat trei încălcări ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, și anume: interzicerea torturii şi a tratamentelor inumane ori degradante, dreptul la libertate și la siguranță și dreptul la respectarea vieții private şi de familie.
„La 18 martie 2004, o operațiune a poliţiei s-a desfăşurat în 16 imobile ocupate de membri ai MISA, suspectaţi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti de utilizare frauduloasă a programelor informatice pentru a produce şi difuza imagini obsecene pe internet şi de trimitere în străinătate a membrilor organizaţiei, în scopul practicării prostituţiei. Circa 130 de militari specializaţi în lupta antiteroristă au luat parte la operaţiune. Potrivit reclamanţilor, operaţiunea ar fi început cu distrugerea uşilor şi ferestrelor, în timp ce majoritatea dintre ei dormeau”, arată CEDO.

Dovezile arată că autoritățile au tratat neadecvat persoanele implicate, pe care i-a obligat să stea pe podea până la venirea procurorilor, timp în care au fost privați de apă și mâncare. De asemeni, simpatizanții MISA a fost insultați și umiliți, iar polițiștii au refuzat să arate mandatul de percheziției în timp ce se desfășurau activitățile de confiscare de diferite obiecte personale ale indivizilor.
Ulterior membrii MISA au depus plângeri împotriva abuzului autorităților, însă instanțele competente din România au decis să nu pună pe nimeni sub acuzare în acest caz, motiv pentru care dosarul a ajuns în atenția CEDO.
Curtea a obligat România să plătească suma de 12.000 de euro fiecăruia dintre reclamanți și de asemeni daune morale în valoare de 6000 euro și respectiv 4500 euro pentru alți doi adepți ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate