Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

România este campioană mondială la tenis de masă! ”Fetele sunt în programul federației de la 11 ani”

in Sport

Cine sunt fetele care au adus singurul titlul suprem la junioare din istoria România, la tenis de masă? Ambele au câte 16 ani. Andreea Dragoman este din Mediaș, iar Adina Diaconu s-a născut în Slatina. Provind din familii bune, închegate. ”Sunt fete care învață bine la școală, sunt istețe”, le prezintă cei din federația de specialitate. Campioanele mondiale vor reveni în țară vineri.

România este campioană mondială la tenis de masă! ”Fetele sunt în programul federației de la 11 ani”

Conducerea Federației Române de Tenis de Masă a urmărit concursul de la Cape Town pe Internet. Apelat de ”Libertatea”, președintele Cristinel Romanescu era în al nouălea cer: ”Este confirmarea încrederii în sportive și în antrenori. Avem probleme la investiții, la bază materială, dar scoatem campioni. I-am spus antrenorului Petre Arnăutu, de la Slatina, că vom avea succes cu aceste fete. În 2015, am spulberat tot, la Europene. De la grupele de 8-10 de ani până la senioare, unde a triumfat Eliza Samara, am câștigat pe linie”, a declarat buzoianul care conduce de ani buni federația, mai exact din 2001.

Cristinel Romanescu, care ocupă și funcția de”vice” al Federației Europene de tenis de masă, își menține declarația făcută în 2011, conform căreia nu va naturaliza asiatice, pentru a reprezenta România: ”Important este că fetele nu mai sunt intimidate, atunci când se duelează cu chinezoaicele. Adina și Andreea sunt în programul federației de la 11 ani (n.r. – Adina Diaconu cochetează și cu lotul de senioare)”. Unde cresc talentele României la tenis de masă? Există două centre olimpice, la Bistrița și la Constanța, precum și centre regionale la Arad, Slatina, Mediaș, Târgu-Mureș și la Buzău.

Sursa: comunitatearomanilor.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sport

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate