Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Romania este in ALERTA! MAI desfasoara trupe la granita cu Serbia!

in Evenimente/Stiri online

Pe fondul tensiunilor în creştere din vecinătatea României provocate de valul de migranţi, trupe suplimentare ale MAI au fost dislocate în ultima săptămână la graniţa cu Serbia. Tot mai mulţi români se întreabă dacă oficialii români vor adopta, după modelul Ungariei, mobilizarea rezerviştilor voluntari ai Armatei pentru a-i opri pe refugiaţi.

Un exerciţiu de amploare al Ministerului de Interne se desfăşoară, în Timiş, la frontiera ţării noastre cu Serbia, stat de tranzit pentru migranţi. Aici au fost dislocate în ultima săptămână trupe suplimentare ale MAI. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice al MAI, exerciţiul este organizat din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autorităţile române au intensificat măsurile de siguranţă la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forţe şi mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, precizează comunicatul.

În zonă au fost trimişi mai mulţi politişti de frontieră, jandarmi, pompieri şi aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie, care supravegheaza zona. Scopul este de a testa viteza de reacţie şi numărul necesar de forţe în cazul în care ar apărea probleme de-a lungul frontierei noastre, de aproximativ 250 de kilometri.

Tot mai mulţi români au început deja să-şi pună întrebarea dacă oficialii noştri vor urma modelul Guvernului ungar care a mobilizat rezerviştii voluntari ai Armatei. Ministrul apărării de la Budapesta, Istvan Simicsko, a anunţat că a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezerviştii voluntari pentru a ajuta la gestionarea „crizei migraţiei în masă”, potrivit MTI. Rezerviştii vor fi folosiţi în principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lăsate goale de militarii desfăşuraţi la frontieră, dar ar putea avea şi alte îndatoriri, scrie agenţia de presă ungară, citată de gândul.info.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate