România nu-şi mai poate asigura consumul de energie electrică! Incepand de astazi este nevoită să importe mai multă energie

in Evenimente

România nu-şi mai poate asigura consumul de energie electrică, luni dimineața, este nevoită să importe mai multă energie, potrivit datelor în timp real postate pe site-ul Transelectrica.

Luni dimineața, la ora 10:00, consumul era de 9.120 de MW, iar producţia totaliza 8.654 de MW. Astfel, importurile sunt mai mari decât exporturile, cu o diferență de 475 de MW.

Cele mai mari cantităţi importate provin din Ucraina (407 MW), Ungaria (145 de MW) şi Serbia (125 de MW). Cu Bulgaria, România are un sold negativ, respectiv exporturile sunt mai mari decât importurile, conform Agerpres.

Producţia naţională era asigurată de cărbune – 2.642 de MW, hidrocentrale – 2.228 de MW, centrala nucleară de la Cernavodă – 1.370 de MW, turbine eoliene – 123 de MW, panouri fotovoltaice – 199 de MW, biomasă – 47 de MW.

Cu toate acestea, consumul de luni, 13 februarie, nu este recordul acestei ierni. Cea mai mare cerere de energie a fost pe 10 ianuarie, când consumul s-a apropiat de 9.800 de megawaţi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.