Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

România premiată pentru legea antifumat

in Evenimente/Stiri online

Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Legea antifumat a premiat România cu două medalii, din cele patru disponibile, pentru adoptarea legii antifumat. Premiile au ajuns la noi în țară cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun. Deputatul Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, şi Coaliţia „România Respiră”, formată din peste 250 de ONG-uri şi zeci de personalităţi, au primit medaliile la Ministerul Sănătăţii.

Medicii spun că interzicerea fumatului în spații închise a scăzut numărul cazurilor de infarct miocardic şi accidente vasculare cu 17%, în țări ca Italia și Franța. De asemeni, se specifică că s-au înregistrat mult mai puține crize de astm și au crescut economiile la bugetul de stat.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății recomandă modificarea pachetelor de tutun pentru a nu-i mai atrage pe cei tineri. În România legea antifumat urmează să fie modificată pentru a se reduce din rigori și mai ales pentru a se stabili definiția exactă a spațiului închis, care în actuala prezentare a legii este descris ca fiind orice construcție care are minim doi pereți.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate