Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Romania se afla pe primul loc la anchetele privind fraudele cu fonduri europene

in Evenimente

Romania se afla pe primul loc la anchetele privind fraudele cu fonduri europene, potrivit celui mai recent raport OLAF dat marti publicitatii.

Oficiul European de Lupta Anti-frauda a deschis 36 de dosare vizand tara noastra cu suspiciuni de frauda cu bani europeni din fondurile pe agricultura, cele structurale si cele cuprinse in noile instrumente financiare. La mare distanta se afla Ungaria si Bulgaria cu 13, respectiv 11 investigatii deschise de oficiul european.

Din Romania, OLAF a primit anul trecut 79 de reclamatii privind posibile fraude dintre care 6 sunt venite de la autoritatile nationale, iar restul de 73 din sursa privata, doar in jumatate dintre cazuri fiind inceputa ancheta.

De la momentul integrarii europene, OLAF a trimis Bucurestiului 89 de recomandari de incepere a umaririi penale dintre care 16 s-au incheiat cu trimitere in judecata si condamnare, iar 37 au fost clarificate de DNA cu neinceperea urmaririi penale. Un numar de 11 se afla in atentia procurorilor, in timp ce 25 sunt inca sub ancheta la Bruxelles.

In 2014, OLAF a primit cele mai multe reclamatii privind posibile fraude in cheltuirea fondurilor europene, un numar de 1.417, dintre care 397 de investigatii s-au incheiat cu recomandarea trimisa autoritatilor competente din statele membre sau terte pentru inceperea urmaririi penale, fiind vorba de cea mai mare suma pe care Oficiul European a propus-o vreodata spre recuperare – 901 milioane de euro cheltuiti ilegal in ultimii 5 ani.

Intregul raport OLAF poate fi citit mai jos. Romania este mentionata in paginile 13 si 24.

OLAF: Romania pe primul loc la anchetele privind fraudele europene – 36, urmata de Ungaria cu 13 si Bulgaria cu 11

Corespondenta de la Bruxelles pentru Ziare.com de Dana Cotoara

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate