Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

România și Israelul sărbătoresc 69 de ani de relații diplomatice neîntrerupte a spus premierul României aflat într-o vizită în Israel

in Articole/Politic/Stiri online

Șeful Executivului de la București aflat joi într-o vizită în Israel a spus în timpul declarațiilor comune de presă cu premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu că: „România și Israelul sărbătoresc 69 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. Această continuitate vorbește de la sine despre puterea prieteniei noastre. Israelul ne este cel mai apropiat aliat și partener în regiune și am venit aici astăzi cu hotărârea de a ne consolida parteneriatul, de a dezvolta și mai mult latura sa economică, așa cum ați afirmat, de a diversifica relațiile româno – israeliene” și că: „Economia românească cunoaște o creștere rapidă și oferă un mare potențial pentru companiile evreiești”.
Grindeanu a mai adăugat că:”România ar putea fi văzută ca una dintre cele mai atractive destinații pentru companiile europene și cele israeliene”.
Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că a abordat împreună cu premierul israelian tema combaterii terorismului deoarece în ultima vreme în Europa au avut loc atacuri teroriste alarmante în care din nefericire și-au pierdut viața și cetățeni români.
Premierul român a afirmat că:” România rămâne fermă în susținerea luptei împotriva terorismului. Condamnăm terorismul în toate formele și manifestările sale și subliniem că nu poate exista justificare pentru astfel de acțiuni”.

Premierul Benjamin Netanyahu a arătat că sunt patru sute de mii de cetățeni evrei de origine română în Israel și că:” Avem o strânsă prietenie cu România, am fost acolo de multe ori”.
Premierul israelian i-a mulțumit premierului român pentru poziția foarte tranșantă avută împotriva antisemitismului și a profanării mormintelor evreiești.
Netanyahu a mai spus:”Aștept cu interes să discut cu președintele Trump cele mai bune modalităti de a avansa procesul de pace, este ceva ce împărtășim cu fervoare” și a mai menționat că:

„Sunt întotdeauna pregătit pentru o pace adevărată”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate