Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Românii care își construiesc sau renovează locuințele ar putea primi de la stat 40.000 de lei. Vezi condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

in Evenimente/Stiri online

Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică proiectele Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus prin care se dorește obținerea de finanțare de la Guvern pentru românii care doresc să își construiască casă sau să renoveze locuințele cu materiale ecologice.

O primă parte a noului proiect vizează instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile. ,,Prin acest program, românii pot face trecerea sau completarea sistemelor de încălzire pe care le au acasă cu cele care utilizează energie regenerabilă, respectiv panouri solare sau pompe de căldură. Pentru panouri solare, populaţia primeşte o finanţare de 6.000 de lei, este suficientă pentru achiziţia unui sistem care să asigure apa caldă menajeră într-o casă standard”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer.

Astfel, românii care vor dori instalarea unor pompe de căldură, ar putea primi o decontare de până la 8.000 de lei, ceea ce poate reprezenta aproximativ 70-80% din costul de cumpărare şi instalare. Același lucru se va întâmpla și în cazul administrațiilor locale care vor investi în panouri fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de căldură, sau sisteme care utilizează biogazul pentru a produce energie electrică.

Casa Verde Plus dorește să acorde sprijin financiar acelor români care doresc să construiască sau să renoveze folosind termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie, apă, gaz, precum şi sisteme eficiente de iluminat pe bază de led, cu un consum redus de energie şi durată de viaţă superioară.

Limita în acest caz este de 40.000 de lei pentru fiecare casă, iar banii vor ajunge la doritori doar dacă aceștia folosesc materiale exclusiv ecologice. ,,Românii pot folosi aceşti bani pentru a-şi izola casele cu materiale ecologice cum ar fi: cânepa, lâna, vata minerală bazaltică, pluta, perlitul, celuloza sau zidăria din cânepă şi var”, explică Cristiana Paşca-Palmer.

Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus se află în dezbatere publică timp de 10 zile, după care urmează spre finalul lunii viitoare să fie demarate proiectele după analiza propunerilor primite. Românii care doresc să beneficieze de finanțare în cadrul celor două programe vor putea depune ulterior dosarele la Agenţiile de Mediu din judeţele de reşedinţă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate