Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Românii sunt în topul european al restanţierilor. Pe creştere economică, dar plini de datorii.

in Politic

Suntem pe creştere economică, dar plini de datorii. Românii se numără printre cei mai rău platnici europeni când vine vorba de rate şi de facturi.

12_suntem-pe-crestere-economica-dar-plini-de-datorii-romanii-sunt-in-topul-european-al-restantierilor-327746_w700_h800_q90

Anul trecut, mai mult de o treime dintre români au avut probleme când au trebuit să-şi achite la timp facturile de întreţinere şi de utilităţi, dar şi ratele la împrumuturi. Numărul acestora este în creştere faţă de cel de acum doi ani şi este cauzat, susţin cei de la INS, de situaţia financiară nesatisfăcătoare relateaza antena3.ro

Cele mai mari frecvente cazuri de restanţe au fost la facturile de energie electrică şi abonamentul radio, dar şi la cheltuielile de întreţinere a locuinţei şi la plata abonamentului telefonic. Pe de alte parte, întârzieri mai mici au fost la ratele la împrumuturi şi la chirie. Motivul este însă unul simplu: întârzierile sunt penalizate la sânge în aceste cazuri. De altfel, remarcă cei de la Statistică, şi frecvenţa a gospodăriilor care plătesc chirie pentru locuinţă sau au de restituit împrumuturi este una ceva mai redusă, faţă de restul gamei de cheltuieli.

Comparativ cu alţi europeni, românii- cel puţin la nivelul anului 2013, de când sunt cele mai recente date- sunt pe locul patru în topul rău-platnicilor. România e depăşită de Grecia unde 45% din gospodării nu-şi achită dările la timp, Bulgaria şi Cipru.

La polul opus se află Germania şi Cehia unde ponderea restanţierilor este de 5% şi Marea Britanie cu 4%. La nivelul Uniunii Europene, media familiilor „restanţiere” a fost de 12% şi este generată în mare parte de întârzierile la plata facturilor la utilităţi.

Fenomenul restanţelor este răspândit în principal în familiile cu copii şi mai ales al celor monoparentale, mai arată datele INS.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate