Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Romsilva depsre transporturile de lemne blocate de protestatari: sunt legale!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva spune, într-un comunicat, că autovehiculul blocat de protestatarii Agent Green pe Transfăgărăşan, în data de 10 martie, efectua un transport legal.

   „Având în vedere protestul organizat de Agent Green vineri, 10 martie a.c. pe DN 7C, in zona comunei Arefu din judetul Argeş, Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva precizează că autovehiculul cu numărul de înmatriculare AG-95-SRV, oprit de activiştii de mediu, desfăşoară un transport legal, autorizat„, anunţă un comunicat Romsilva.

   Se mai precizează că datele transportului erau introduse atât în aplicaţia SUMAL cât şi în „Inspectorul Pădurii”. „În mod eronat, activiştii de mediu au anunţat că transportul nu era unul legal, iar lemnul transportat ar fi fost tăiat dintr-o pădure virgină”, mai precizează Romsilva.

   Referitor la provenienţa lemnelor, Romsilva spune că cei 17,82 metri cubi de lemne de foc, din specia fag, transportat de autovehiculul înmatriculat AG-95-SRV provin din fondul forestier de stat administrat de Ocolului Silvic Vidraru, din cadrul Directiei Silvice Argeş, şi că exploatarea s-a facut legal. La fel, suprafaţa de pe care s-au tăiat copacii nu se află inclusă în Studiul PIN MATRA 2001/018, asa cum, in mod eronat, au acuzat activistii de mediu şi chiar dacă parcela respectivă a fost inclusă în Situl Natura 2000, exploatarea lemnului este avizată favorabil de custodele sitului respectiv.

   Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva susţine că a introdus până în prezent aproape 10.000 ha de fond forestier în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine şi că va continua acest demers. (foto: Agent Green)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate