Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rovaniemi, orașul oficial al lui Moș Crăciun

in Stiri online/Turism

rovaniemi

Rovaniemi este un oraș și municipiu al Finlandei, aceasta este capitală administrativă și centrul comercial al provinciei nordice a Finlandei, Laponia. Aceasta este situată la aproximativ 10 km sud de Cercul Arctic și este între dealurile Ounasvaara și Korkalovaara, la confluența râului Kemijoki și afluentul său, Ounasjoki. Orașul și comunele din jurul acestuia au fost consolidate într-o singură municipalitate la 1 ianuarie 2006. Noua municipalitate are o suprafata de 8016 kilometri pătrați și o populație de aproximativ 61000 de locuitori .
Datorită naturii nealterate și numeroaselor posibilități de recreere, turismul este o industrie importantă în Rovaniemi. Orașul are o serie de hoteluri și restaurante situate atât în ​​centrul cât și la marginea orașului, care a găzduit peste 481.000 de vizitatori în 2013.

Deoarece Rovaniemi reprezintă capitala provinciei Laponia, multe instituții guvernamentale au sediul acolo. Aproximativ 10.000 de locuitori sunt studenți. Rovaniemi este reședință, nu numai pentru Universitatea din Laponia, dar și pentru Universitatea de Științe Aplicate Rovaniemi(cunoscut anterior ca Universitatea Politehnică Rovaniemi), care cuprinde institute de tehnologie tradițională, afaceri, sănătate și asistență socială, studii culinare, silvicultură, studii rurale și sport.

Cele mai importante repere din Rovaniemi includ podul Jätkänkynttilä ,cu flacăra sa eternă peste râul Kemijoki, Casa Arktikum care se ridică din malul râului Ounasjoki, Primăria Rovaniemi, Casa Lappia care servește ca teatru, sala de concerte și centrul de congrese și biblioteca. Ultimele trei clădiri menționate sunt proiectate de celebrul arhitect finlandez Alvar Aalto.
orasul mos craciun
Rovaniemi este considerat orașul oficial al lui Moș Crăciun și găzduiește satul lui Moș Crăciun la Cercul Arctic și Santa Park, care este situat la 8 km nord de centrul orașului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate