Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rusia a amenințat că va lua „contramăsuri” impotriva SUA! S-a aflat despre intențiile SUA, legate de armele nucleare

in Extern

Noul Război Rece escaladează tensiunile, iar Kremlinul reacționeză dur după ce s-a aflat despre intențiile SUA, legate de armele nucleare

presedintele-rusiei-vladimir-putin-reactioneaza_434397

Rusia a amenințat că va lua „contramăsuri”, dacă Statele Unite vor trece la amplasarea unui nou tip de arme nucleare la bazele din Germania, existând temerile reîntoarcerii cursei înarmărilor din timpul Războiului Rece, potrivit publicației britanice The Telegraph.

Kremlinul a afirmat că planurile dezvăluite de presa germană, prin care Statele Unite doresc să-și modernizeze arsenalul armelor nucleare ar fi ”un pas serios în direcția creșterii tensiunii” din Europa.

”Din păcate, în cazul în care aceste planuri se aplică – și putem spune cu certitudine că ele merg spre realizare – acest lucru poate duce la o violare a balanței strategice din Europa”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

”Prin urmare, bineînțeles, aceasta va impune Rusiei să ia contramăsuri pentru a restabili balanța și paritatea”, a adăugat Peskov.

Noua escaladare a războiului declarațiilor dintre Moscova și Washington urmează ultimei intervenții a președintelui Vladimir Putin, legate de războiul din Siria, care a caracterizat implicarea Statelor Unite, ca una ”inutilă”.

Potrivit unei știri difuzate de postul de televiziune german ZDF, pregătirile sunt în toi pentru modernizarea bombelor nucleare de la baza aeriană Buechel din Germania, scrie Military Times.

ZDF a afirmat că informația s-a bazat pe examinarea bugetului federal al Statelor Unite, însă acest lucru nu s-a confirmat imediat.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis a declarat că Statele Unite nu au discutat despre locații, numărul sau detaliile armelor nucleare, incluzând și pe cele din afara tării.

Desfășurarea de arme nucleare ale Statelor Unite în Europa este un subiect secret, dar detalii despre acest lucru par să fi apărut în ultimele săptămâni.

Statele Unite intenționează să înlocuiască 20 de arme nucleare amplasate la baza Buechel din vestul Germaniei, cu unele mai moderne.

Astfel, bombele de tip B61 vor fi înlocuite cu B61-12, o nouă versiune a armelor nucleare, care este mai precisă și mai puțin distrugătoare.

Statele Unite și-au redus cu aproximativ 90% arsenalul armelor nucleare non-strategice, de la sfârșitul Războiului Rece, a declarat lt.colonelul Joe Sowers.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate