Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rusia a lansat softul de recunoaștere facială a persoanelor. Aplicația este folosită de infractori

in Evenimente/Extern/Informatica/Stiri online

Specialistul Maxim Perlin a lansat de curând în Rusia aplicația FindFace, o aplicație online, care dorește să distreze internauții și să ajute la găsirea persoanelor dispărute. Softul este disponibil oricui, acesta fiind integrat în rețeaua de socializare Vkontakte, echivalentul rusesc al Facebook-ului.
Egor Tsvetkov, un tânăr artist a dorit să demonstreze cât de nociv poate fi accesul tuturor la acestă aplicație. A fotografiat persoane la metroul St. Petersburg și apoi le-a găsit acestora cu ușurinţă conturile pe internet. ”În principiu, serviciul poate fi folosit de un ucigaş în serie pentru a-şi găsi victimele sau de un cămătar pentru a găsi un datornic”, a declarat Tsvetkov pentru presa internațională.

Mai mult decât atât, au fost detectați internauți ruși care au folosit FindFace pentru distribuția de material obscen, după ce au identificat identitatea actrițelor din filmele pentru adulți. De altfel, imagini și video cu femeile în ipostaze indecente au fost trimise familiilor acestora.

Potrivit advox.globalvoices.org, Veronica, o figură necunoscută în filmele pentru adulți, este exemplul real în acest caz. Rudele femeii, au primit imagini obscene cu ea și au trăit un șoc, mai ales că nimeni nu cunoștea meseria de actriță XXL a femeii. Veronica și-a exprimat dorința de a da în judecată pe internauți.
Facem tot ce putem pentru a proteja toţi utilizatorii Vkontakte de aceste potenţiale atacuri”, a declarat fondatorul aplicației, subliniind că serviciul FindFace este dispus să ofere informații care să ajute la prinderea celor care hărțuiesc femeile sau comit oricare altă infracțiune prin intermediul softului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate