Rusia a trimis in Siria una dintre cele mai ucigatoare arme din arsenalul „Soarele Arzator”

in Extern

Rusia a trimis in Siria una dintre cele mai ucigatoare arme din arsenalul sau, lansatorul mobil de rachete termobarice TOS-1A, supranumit si „Soarele arzator”.

Rachetele sunt instalate pe structura unui tanc T-72, o singura salva fiind capabila sa distruga opt cartiere. Cand lovesc, rachetele disperseaza in jurul tintei lichid inflamabil care se aprinde imediat. „Rezultatele sunt devastatoare. Nu doar ca explozia este mai puternica si unda de soc mai mare decat in cazul unui focos conventional, insa oxigenul din apropiere este consumat, creand un vid partial. Acest lucru le transforma in arme de temut folosite impotriva infanteriei sau a personalului ascuns in buncare sau pesteri”, noteaza Popular Mechanics scrie aktual24.ro

a2-tos-1a-mlrs-fire-920-1-600x300

„O salva completa a sistemului, cu 24 de rachete, creeaza un unghi de 200 pe 400 de metri – aproximativ cat un cartier dintr-un oras – iadul pe pamant pentru cine e prins in zona”, mai scrie publicatia citata.

aruncator

Armele termobarice sunt optimizate sa produca o unda de soc (4-10 bari) si caldura intensa (2500 – 3000oC). Unda de soc este atat de puternica incat daca ar lovi un om, i-ar putea provoca explozia plamanilor.

aruncator2

https://www.youtube.com/watch?v=zP4GNvmXcAM

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.