Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stare de alerta! Rusia in stare de RAZBOI ca raspuns la scutul antiracheta de la Deveselu!

in Extern

Pe măsură ce se apropie summitul NATO de la Varșovia, rivalitatea dintre Alianța Nord-Atlantică și Rusia se intensifică. Agenda summitului include o listă lungă de puncte de tensiune, inclusiv extinderea NATO, apărarea împotriva rachetelor balistice, poziționarea echipamentului și a forțelor NATO în statele membre din Europa de Est și parteneriatele NATO cu state precum Georgia. În același timp, NATOdesfășoară o serie de exerciții militarede anvergură în Europa de Est, cum ar fi Anakonda-2016, cele mai mari exerciții de acest fel de la sfârșitul Războiului Rece. O analiză a acestui îngrijorător fenomen a fost făcută în ediția online a publicației Newsweek.

Conducerea de la Kremlin a reacționat cu un amestec de critici vehemente și amenințări cu măsuri de retorsiune. A surprins mai ales declarația președinteluiVladimir Putin, care a amenințat România că va deveni țintă ca urmare a inaugurării scutului de apărare antirachetă de la Deveselu. Alți oficiali au declarat că Rusia va crește intensitateexercițiilor militare de securitate, precum și alte activități conexe, ca răspuns la această presupusă amenințare.

Aceste mișcări suplimentare făcute de către conducerea rusă, sunt vârful unui aisberg mult mai mare, și nu sunt răspunsuri la măsurile pe care NATO le-a adoptat în prezent, ci mai degrabă devansări a ceea ce ar fi avut loc oricum. Într-adevăr, conducerea Rusiei se află în mijlocul unei perioade de tranziție majoră, în cursul căreia sunt puse în aplicare măsuri de urgență, ceea ce aduce Rusia în fapt, în situația de mobilizare de război.

Pentru a înțelege amploarea acestei transformări, motivele din spatele acesteia și traiectoria probabilă viitoare, este necesar să se înțeleagă imaginea strategică de ansamblu. Ceea ce vedem astăzi, sunt rezultatele unei serii de politici și reforme care au fost declanșate inițial, după războiului ruso-georgian din 2008 , iar ulterior aceste politici s-au accelerat după așa numita primăvară arabă.

Aceste politici au fost menite să revigoreze industria de apărare și să restructurezeforțele armate. În 2010, conducerea Rusiei s-a angajat să investească 640 de miliarde de $, într-un proces de transformare pe durata unui deceniu. Astfel, vor fi recrutați jumătate de milion de soldați contractuali, și se va moderniza 70% din echipamentul militar, inclusiv achiziționarea de mii de piese de înaltă performanță și echipamente grele, cum ar fi tancuri, artilerie, avioane militare și nave. Concomitent vor crește exercițiile tactice, operaționale și strategice. S-a observat cum de-a lungul ultimilor cinci ani, aceste exerciții au devenit semnificativ mai mari și mai sofisticate, concepute pentru a testa sistemul în vigoare, în special coordonarea între ministere și autoritățile federale, regionale și locale.

Măsurile sunt impresionante, dar ele reprezintă în opinia Moscovei măsuri de urgență. Ele reflectă preocuparea conducerii de la Kremlin cu privire la capacitateaRusiei de a face față unui mediu din ce în ce instabil și amenințător. În opinia guvernului, Rusia este înconjurată de un arc de criză, care începe din Ucraina și se termină în Marea Chinei de Sud. Alte amenințări sunt terorismul internațional, răspândirea instabilității regionale, mai ales cea din Orientul Mijlociu, și perspectiva revoluțiilor colorate conduse de SUA. În aceste condiții, conducereaNATO trebuie să anticipeze ce va însemna această transformare pentru Rusia, și să ia măsurile necesare pentru a contracara posibile amenințări.Sursa: ro.blastingnews.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate