Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rusia recrutează militari din Republica Moldova. Autoritățile de la Chișinău cer încetarea acțiunilor ilegale

in Evenimente/Extern/Stiri online

Încă de acum câteva luni ruşii au început în mare secret campanii de recrutare a cetăţenilor din întreaga Republica Moldova în armata rusă. Acțiunile Rusiei au fost dezvăluite de presa din Moldova, care a publicat o fotografie în care apare un cort al militarilor ruși din zona Tighina și unde apare un panou pe care scrie clar intenția rușilor de a recruta militari: „Înrolăm cetățeni în serviciul militar prin contract al Federației Ruse”.

Autoritățile de la Chișinău au transmis o notă verbală prin care somează autorităţile ruseşti să înceteze acţiunile de recrutare ilegală întrucât ”astfel de acţiuni contravin legislaţiei Republicii Moldova, normelor şi principiilor dreptului internaţional, precum şi acordurilor bilaterale moldo-ruse, în particular, Tratatului de prietenie şi cooperare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.”

Tot mai mulți voluntari moldoveni se înrolează în armata rusă, iar campaniile de recrutare continuă pe tot teritoriul Moldovei în ciuda protestelor. De asemeni, Ministerul de Externe a cerut în mod repetat retragerea trupelor şi muniţiilor ruse din stânga Nistrului, aşa cum Rusia s-a angajat să facă încă din 1999. Chişinăul doreşte ca actuala operaţiune de menţinere a păcii din care fac parte doar militari ruşi să devină una civilă, sub mandat internaţional.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate