S-a aflat metoda prin care vechii egipteni reușeau să transforme apa murdară în apă curată

in Curiozitati

Pentru a avea suficientă apă în deșert, egiptenii au conceput o metodă specială de filtrare a apei, cu mii de ani în urmă.

 Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit recent o metodă de purificare a apei folosită de vechii egipteni în urmă cu mii de ani. Conform datelor, aceștia foloseau semințe Moringa oleifera pentru curăța apa. Înainta problemelor globale cu apa, de astăzi, această descoperire ar putea deschide o nouă direcție pentru salvarea a mai mult de 840000 vieți în întreaga lume.

 Moringa oleifera este originară de la poalele sudice ale munților Himalaya, acestea cresc rapid, pot tolera seceta și este larg răspândită în zonele tropicale și subtropicale.

În sezonul ploios, semințele și frunzele sunt recoltate pentru produsele alimentare. În studiile anterioare, au fost cunoscute efectele de purificarea a apei, dar nu sunt sigur despre efectul asupra bacteriilor. Mai exact, uleiul extras din semințe este utilizat ca coagulant, atunci când semintțele sunt plasate în apă va determina murdăria să se adune și să devină particule insolubile, care se pot apoi filtra.

Moringa_oleifera_pods_NP
 Un nou studiu a spusbacteriile se vor absorbii ca și contaminanții, când punem aceste semințe în apă, proteinele din semințe vor concentra bacteriile împreună, le dizolvă membrana și le omoară, apoi  le scufundă în partea inferioară a recipientului.
maxresdefault

 Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania au colaborat cu botaniștii de la Universitatea Ahmadu Bello, Nigeria pentru a lua eșantioane de testare și a afla mai multe despre potențialul semințelor acestui copac. Acest lucru poate fi o nouă resursă pentru agricultori, deoarece aceștia vor avea mai multe venituri, nu doar din creșterea Moringa oleifera pentru alimente, dar, de asemenea, pot cultiva plantații mari pentru semințe.

Deși este încă nevoie de cercetări suplimentare pentru a vedea dacă 100% din bacterii ar putea fi eliminate, acest lucru este un succes inițial pentru o metodă care ar putea salva multe vieți.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.