Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

S-a întors în România pentru a începe un business despre care nu ştia nimic. Acum are peste 500 de mașini și afaceri de 100 mil.euro

in Articole

Grupul Eurolines este prezent pe piaţa românească din 1995, timp în care a reunit 20 companii care au ales să-şi ofere serviciile sub acest brand.

Dragoş Anastasiu era în 1995 un tânăr medic în Germania. Printr-o întâmplare neaşteptată, s-a întors în România pentru a începe un business despre care nu ştia nimic, “un risc asumat” aşa cum descrie el acum decizia de a investi în primul sau autocar şi de a opera primele curse pe ruta România-Germania.

El a luat decizia de a înfiinţa prima firmă de leasing de autocare din România în 1997, precum şi compania de rent a car – Touring Rent Auto, devenită între timp franciza Enterprise Rent A Car.

„Am început cu şapte şoferi, o secretară, doamna Tina, care vindea bilete de autocar, eu şi Cristian Băciucu. Aveam 30 de ani şi nu ştiam nimic despre această lume. Acum am ajuns la 550 de angajaţi“, povesteşte omul de afaceri.

50cb2f3a19ba1eurolines_634

„Am învăţat multe din medicină. Am învăţat că trebuie să fii 24 de ore la dispoziţia clientului. Să fii acolo“, vine cu o completare omul de afaceri. Și, se pare, lucrul acesta s-a reflectat foarte bine în afaceri.

Dar cea mai mare provocare avea să înceapă odată cu decizia de a intra pe piaţa de turism, în 2004, când a achiziţionat prima agenţie cu capital privat din România, Nova Travel. Agenţia fusese înfiinţată în 1990 de unul dintre oamenii de la care Dragoş Anastasiu recunoaşte şi se mândreşte ca a învăţat foarte multe: Marcel Bădescu. Timp de mai mulţi ani, o preocupare constantă a lui Dragoş Anastasiu a fost aderarea la un grup de turism internaţional puternic, un brand sinonim cu turismul însuşi.

În 2011 liderul mondial TUI a ales drept parteneri  pentru România şi Republica Moldova grupul Eurolines deţinut de Anastasiu. De atunci cifra de afaceri a grupului s-a triplat. Anul acesta, valoarea ei este estimată să ajungă la aproximativ 100 de milioane de euro, în creştere faţă de anul trecut.

Dupa 20 de ani de antreprenoriat Anastasiu a intrat şi pe piaţa hotelieră, preluând cel mai frumos resort din Delta Dunării: Green Village, din Sfantu Gheorghe. „Delta este ceva special în România. Trebuie să valorificăm, să arătam că se poate“, spune Anastasiu.

gv

Eurolines, în cifre:
•    Peste 3 milioane de pasageri au calatorit cu autocarele Eurolines;
•    164 milioane de km – mai mult decat distanta de la Pamant la Soare sau ocolul Pamantului de peste 4.000 de ori;
•    Peste 700.000 de turisti romani au plecat in vacanta prin Nova Travel si TUI TravelCenter;
•    Peste 1.200.000 de bilete de avion vandute;
•    Flota de autovehicule insumeaza 500 autoturisme, microbuze si autocare;
•    77 de agentii in Romania si Rep. Moldova si 4 agentii de turism in Germania;
•    94 de milioane euro cifra de afaceri in 2014, in crestere cu 26% fata de 2013 si ambitia de a ajunge la pragul de 100 de milioane in 2015. Sursa : capital.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate