Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Salariul minim pe economie a fost majorat la 1.050 lei, crestere care vine la pachet si cu majorarea amenzilor de circulatie.

in Evenimente

Salariul minim pe economie a fost majorat, incepand de miercuri, insa si amenzile de circulatie sunt mai mari.  Astfel, salariul minim pe economie a fost majorat la 1.050 lei, crestere care vine la pachet si cu majorarea amenzilor de circulatie. Soferii care incalca regulile de circulatie vor fi sanctionati cu amenzi mai aspre. Potrivit Codului rutier, un punct de amenda reprezinta 10 la suta din salariul minim brut pe tara.

559238d2682ccf57e9676043

Aceasta este a doua creștere pe anul 2015, prima operându-se de la 1 ianuarie, când salariul minim pe economie a crescut de la 900 la 975 de lei brut pe lună.

Potrivit hotărârii de Guvern, angajatorii care stabilesc salarii de baza sub noul nivel sunt pasibili de amenzi contravenționale de la 1.000 lei la 2.000 de lei, de la inspectoratele teritoriale de muncă.

Un punct-amenda este acum echivalentul a 105 lei, fata de 97,5 lei, cat a fost pana in prezent. Si asta pentru ca un punct amenda inseamna 10% din salariul minim brut. Astfel, cuantumul amenzilor pentru soferi care va fi cuprins intre 210 si 2.100 de lei.

Soferii spun ca nu era nevoie de scumpirea amenzilor, dar „guvernul profita de orice prilej ca sa mai traga un ban de la contribuabili”. In 2014, prin hotarare de Guvern, salariul de baza minim brut pe tara a fost majorat in doua etape, la 800 de lei din 1 ianuarie si la 900 de lei din iulie.

Premierul Victor Ponta a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care laudă măsura. „Veste foarte bună! Salariul minim pe ‪economie‬ va crește de mâine, 1 iulie, cu 75 de lei – ajungând astfel la 1.050 de lei brut!

Este a doua creștere pe 2015, după cea de la 1 ianuarie, când salariul minim a crescut de la 900 la 975 de lei brut pe lună. Desigur, nu ne oprim aici – în 2016 vom avea o nouă creștere, până la 1.200 de lei pe lună. Guvernul ia astfel o măsură foarte importantă de dreptate socială și redirecționăm creșterea economică în buzunarele oamenilor. Vom fi mereu fideli valorilor statului social și îi ajutăm pe românii care au nevoie!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate