Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sângele apă nu se face! Primele camioane cu ajutoare umanitare au intrat in R. Moldova

in Extern

Opt camioane încărcate cu peste 200 de mii de tone de zahăr au ajuns astăzi în R. Moldova. Sutele de mii de tone de zahăr fac parte din prima tranșă de ajutor umanitar pe care România urmează să-l acorde populației din R. Moldova.

95772fc2229178891c7a6ec6f8faffba
Săptămâna viitoare, la Chișinău mai urmează să ajungă o altă tranșă a asistenței umanitare care se pregătește acum în România, dă asigurări Ambasadorul României în R. Moldova, Marius Lazurca. După zahăr, în R. Moldova vor ajunge cutii cu alimente pentru persoanele defavorizate scrie ziarulnational.md

Operațiunea se va încheia cu cele peste 16 mii de tone de păcură pentru rezerva R. Moldova, destinată pentru situații de urgență.

Zahărul adus astăzi va ajunge în mai multe instituții de învățământ din R. Moldova, în cele care oferă asistență socială bătrânilor, dar și în gospodăriile persoanelor defavorizate. Cantitatea care va rămâne va completa rezerva de stat a R. Moldova.

„Sigur că noi contăm, așa cum am contat și până acum, pe responsabilitatea cu care autoritățile partenere vor trata această operațiune. Ambasada României va monitoriza toată această operațiune de la debut până la finalizare. Vom miza pe încredere și ne asigurăm că ajutorul va ajunge la destinatarul care trebuie. Nu ne este frică că de aceste ajutoare se va abuza”, a menționat astăzi Ambasadorul României în R. Moldova, Marius Lazurca, la recepționarea primei tranșe a ajutorului umanitar.

Produsul a fost dus la depozitul Agenţiei Naţionale pentru Rezerve Materiale din capitală.

Vicepremierul Gheorghe Brega, prezent la eveniment, a mulțumit autorităților române pentru acest ajutor și a dat asigurări că produsele vor ajunge la destinație, așa cum a fost înțelegerea.

„Sângele apă nu se face. Trebuie să înțelegem că și România are probleme. Să nu credem că deja nu mai au ce face cu banii și sunt obligați să ne ajute. Din 1990 și până în prezent, Guvernul României a oferit R. Moldova atâtea ajutoare umanitare, că nu știu altă țară care să ne fi ajutat atât de mult. Mă închin în fața poporului din partea dreaptă a Prutului pentru acest ajutor”, a spus Gheorghe Brega.

Vicepremierul a dat asigurări că de acest ajutor vor beneficia doar cei care merită. „Din Chișinău, acesta o să fie repartizat în raioane. Acolo, responsabili vor fi președintele raionului și cei din Direcția de asistență socială. Fiecare primar din raion va veni cu lista de persoane, în prealabil convenită cu noi, verificată, dacă aceste persoane merită ajutorul, pentru că știm noi cum se face, și, în prezența reprezentanților organizațiilor nonguvernamentale, o să fie înmânat beneficiarului, care va semna pe lista în cauză. Vă asigur că 99,9 la sută o să ajungă la beneficiarul care trebuie”, a spus Gheorghe Brega.

Precizăm că ajutorul umanitar oferit de România, în valoare de peste 16 milioane de lei românești, constă în produse alimentare de bază – făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, de pate, de legume, dar și păcură pentru încălzire.

Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul României l-a promis R. Moldova, la solicitarea autorităților de la Chișinău.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate