Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Santeria și afaceriștii de magie neagră care învârt mii de milioane de euro cu virgine sfinte de culoare și prunci albi

in Articole/Extern

Santeria sau idolatrizarea sfinților, așa cum a mai fost numită, a apărut în al XVII-lea în aceleași împrejurări în care au luat naștere și practicile voodoo-în rândul sclavilor care au pus supraviețuirea lor sub biciul stăpânului pe seama credinței într-un alt Dumnezeu decât cel obișnuit.

Santeria este practicată în special în America Latină. Se dorește a fi considerată o religie, un cult catolic deși practicile sunt destul de păgâne, iar adepții se închin statuilor, unor așa-ziși sfinți, zeii Oloddumare și Orishas. În Europa cultul nu a lăsat urme foarte pregnante. Cu toate acestea, Spania este una dintre principalele piețe de desfacere pentru amatorii practicilor păgâne. Potrivit un studiu publicat în presa spaniolă, afacerile cu vrăji inspirate din santerie învârt trei mii de milioane de euro pe an numai în această țară.

De la credință și divinitate, santeria a făcut un pas important în Spania, transformându-se în afacere profitabilă pentru întreprinzători, în timp ce clienții, catolici convinși cei mai mulți, apelează la serviciile sutelor de magazine din toată Spania ca ultimă soluție pentru îndeplinirea unei dorințe.

Prețurile sunt și ele pe măsură: supieră pentru ritual, care se așează pe un altar și unde se depozitează ofrande pentru zei-1.500 de euro, soluții speciale de spălat podeaua care elimină energiile negative din casă-100 euro, bețe parfumate pentru noroc, dragoste etc-10-50 euro, uleiuri speciale și mai ales statuete cu sfinte femei de culoare ce poartă un copil alb în brațe- începând de la 200 de euro (depinde de mărime).supierasfinti-santerie

Ricardo Salas, patronul unui magazin de santerie din Madrid recunoaște că religia este o afacere pură: ”Am introdus elemente catolice și am scos la vânzare produse în funcție de cererea publicului. Altfel nu am fi putut trăi doar din ritualuri. În santerie nu există limită, depinde de câți bani dispune clientul”, a declarat bărbatul pentru sinfiltros.com.ricardo-salas

Câteva talismane, o lumânare și o supieră de 1.500 de euro nu sunt de ajuns niciodată pentru a aduce înapoi dragostea pierdută, pentru a evita un divorț sau pentru a câștiga la loterie. În spatele magazinului, un expert în practicile santeriei își organizează zilnic agenda încărcată cu clienți de tot felul. Angel Calabia, este specialistul care colaborează cu Ricardo Salas în magazinul de santerie din centrul Madridului. Pretinde că poate vedea trecutul, prezentul și viitorul și îndeplinește cele mai dificile dorințe ale clienților prin intermediul unor ritualuri ținute într-o limbă veche-yoruba-despre care se spune că a fost limba sclavilor.expert-saterie

Specialiaștii nu dezvăluie secretele lor, dar susțin cu putere că pe ușa din spatele magazinului lor au intrat oameni importanți, de la artiști renumiți la politicieni cu dorințe de putere.

Ritualurile de santerie sunt foarte asemănătoare cu cele voodoo-se folosesc animale domestice, în special găini, a căror sânge este dat ca ofrandă zeilor, de asemenea, adepții crează un altar cu zeci de lumânări care încercuiesc un cap confecționat din diverse materiale și care are rolul de a da senzația celor prezenți că divinitatea a răspuns invocării. Santeria este considerată un cult păgân, care practică magia neagră și idolatrizarea răului.

sursă foto: captură Sinfiltros doc.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate