Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sarea înlocuieşte alte remedii

in Educational/Sanatate

3-tipuri-de-sare-pe-care-sa-le-ai-mereu-in-bucatarie_size1

Reţete pentru uz intern

…Într-o cantitate de 200g kefir degresat, la temperatura camerei, se dizolvă 1/4 linguriţă sare de bucătărie fină. Se vor bea de trei ori pe săptămână câte 200g de kefir cu sare. Leacul este recomandat în scăderea nivelului de colesterol în sânge, dar şi pentru mărirea rezistenţei la stres şi eliminarea surmenajului fizic.

…Într-un pahar cu suc de roşii se adaugă sare după gust. Este un remediu sigur pentru eliminarea colesterolului din sânge.

…Consumul zilnic a 50-100g peşte sărat (somon, sturioni, morun, nisetru) îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor sanguine din creier. Aceasta are un efect foarte bun privind memoria şi concentrarea mai rapidă şi pentru perioade mai lungi de timp a atenţiei.

…O cantitate de 150-200g brânză de vaci degresată se amestecă cu 1/4 linguriţă sare fină. Consumând această cantitate de două ori pe săptămână se realizează o eficientă evacuare a rezidurilor metabolice din organism, reducerea treptată a greutăţii corporale şi eliminarea edemelor.

…Mâncând de 4 ori pe săptămână castraveţi acriţi rapid (cum se fac, vara) se asigură eliminarea în scurt timp a surplusului de lichide din organism. Zilnic se vor mânca 1-2 castraveţi muraţi.

…Se spală 200g foi de salată proaspată, se taie şi se freacă cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Se adaugă smântână după gust. Consumând câte o porţie de salată – o dată la 2zile -, se îmbunătăţeşte funcţionarea glandelor endocrine şi este eliminat stresul nervos.

…O linguriţă scuturată de sare fină se amestecă în 200 ml apă fiartă şi răcită. Bând câte puţin din acest amestec, se elimină vărsăturile în cazul intoxicaţiilor.

Reţete pentru uz extern

…Se umezeşte capul şi părul cu apă caldă, apoi se freacă pielea capului cu o lingură fără vârf de sare de bucătărie mai mare. Se lasă 10-15 min., apoi se spală bine capul cu apă caldă şi săpun de casă sau şampon. Aplicând această procedură în cazul părului uscat, se întăresc rădăcinile.

…O lingură fără vârf de sare se amestecă în 200 ml apă rece. În această soluţie se înmoaie o bucată de pânză din bumbac, cu care se freacă bine spatele, seara, înainte de culcare. Repetată de 3ori pe săptămână, această procedură elimină stresul şi stările de nervi.

…Cu o linguriţă de sare uşor umedă se freacă mâinile. După 10 min. se spală sarea cu apă rece, fără săpun. Procedura albeşte mâinile, înlătură umflăturile şi face degetele mai flexibile şi elastice. Se aplică de 1-2 ori pe săptămână.

…O lingură de sare mai scuturată, fără vârf, se amestecă în 150 ml apă clocotită. În această saramură se înmoaie o bucată de tifon pusă în două. Această compresă se aşază pe frunte pentru 10 min., în caz de dureri de cap.

…Se taie mărunt 50g frunze de pătrunjel şi se amestecă apoi cu o linguriţă scuturată de sare fină. Din acest amestec se face o mască pentru ten, repartizând pătrunjelul cu sare în strat uniform pe obraz. Se lasă 20 min., apoi se îndepărtează spălând faţa cu apă caldă, fără săpun. Se aplică o dată pe săptămână. Această mască este recomandată pentru ten gras şi normal.

…Amestecul se poate congela şi se  poate folosi pe timp de iarnă pentru a fricţiona obrazul cu cubuleţele de pătrunjel şi sare. Albeşte pielea, o hidratează şi tonifică, furnizându-i şi principiile nutritive necesare. Efect tonifiant garantat.

…Se amestecă 150-200g frişcă neândulcită cu 2linguri sare (pline, fără vârf). Cu amestecul ca un terci se masează faţa, până se consumă tot. Înlătură ridurile, petele de pigmentare. Se masează şi pielea corpului, pentru a-i reda elasticitatea. Este şi un foarte bun mijloc de curăţire a pielii în profunzime. În cazul tenului uscat şi normal se va aplica doar o dată pe săptămână, iar a celui gras – de 2ori .

În aplicarea tratamentelor unde se foloseşte sarea este necesară multă atenţie, mai ales în cazul suferinzilor de reacţii alergice la sare, hipertensiune arterială, afecţiuni renale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate