Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Satul unde casele nu au uşă la intrare, iar magazinele nu se încuie pe timpul nopţii

in Curiozitati

Imaginați-vă o localitate în care casele nu au uși la intrare, magazinele nu se încuie niciodată, iar localnicii se simt în siguranță.
Ei bine, chiar există un astfel de loc unic, în care tradiția și credința sunt mai puternice decât orice. Iată care este povestea satului Shani Shingnapur, situat în statul indian Maharashtra, unde locuitorii nu se tem pentru siguranța lor, din pricina credinței lor nepieritoare în Shani, zeul lui Saturn, care este considerat gardianul satului.

Legenda spune că, în urmă cu aproximativ 300 de ani, după ploi torențiale și inundații, o lespede neagră de rocă a fost găsită pe malul râului Panasnala, care curgea prin sat. Atunci când localnicii au atins stânca cu un băț, aceasta a început să țâșnească sânge din ea.

Mai târziu în acea noapte, Shani a apărut în visele conducătorului satului. Zeitatea a ordonat ca piatra să fie păstrată în sat, dar a avut o singură condiție: stânca și puterile sale colosale nu trebuie să fie ascunse pentru a putea supraveghea satul fără obstacole. Shani l-a binecuvântat atunci pe liderul comunității și a promis că va proteja satul și locuitorii acestuia de pericole. Acest mister a păstrat vie credința sătenilor și a scris istoria localității lor.

După ce sătenii au instalat uriașa lespede pe o platformă fără acoperiș în inima orașului, au decis să se debaraseze de toate ușile și încuietorile. Ei au considerat că nu mai au nevoie de ele, deoarece zeitatea a promis să vegheze asupra lor. Această tradiție a continuat timp de multe generații. Localnicii mai pun ocazional panouri din lemn în ușile de la intrare pentru a ține câinii vagabonzi afară, dar casele nu au uși permanente.

Bijuteriile și banii sunt la vedere, oamenii crezând cu tărie că tutorele lor sfânt îi va proteja de orice incident. Chiar și toaletele publice din piața satului au doar o perdea subțire la intrare pentru intimitate.

Construcțiile noi trebuie să onoreze, de asemenea, această tradiție. Astfel, secția de poliție, care a fost deschisă abia în septembrie 2015, nu a primit încă plângeri din partea sătenilor și nu are nici ea o ușă la intrare.

De asemenea, o bancă mare din India a deschis în Shani Shingnapur, în 2011, prima sucursală care nu are încuietori, dar are totuși un sistem de blocare electromagnetic controlat de la distanță, tocmai pentru a fi în concordanță cu credințele sătenilor.

Însă, cu toate că locuințele nu au uși, sătenii nu sunt chiar atât de nepăsători atunci când părăsesc satul. Aceștia își roagă vecinii să le supravegheze casele cât timp sunt plecați. În plus, locuitorii din Shri Shingnapur sunt de părere că hoțul este imediat pedepsit cu orbire și se va confrunta cu șapte ani și jumătate de ghinion.

Datorită acestei istorii ciudate, Shani Shingnapur atrage milioane de turiști din toată India, dar și din străinătate. Cel puțin 40.000 de vizitatori ajung în fiecare zi în satul indian, pentru a vedea altarul, care a ajuns acum un templu mare, în mare parte datorită donațiilor primite.

Sursa: decizia.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate