Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Scandalul dezinfectanților Hexi Pharma a avut precedent: săpunul Maxil produs de Romchim

in Evenimente/Stiri online

În iulie 2014, un bebeluş şi un bolnav de cancer internaţi la Spitalul Elias au fost la un pas să intre în șoc septic, aparent fără motiv. Investigațiile ulterioare au depistat că pacienții s-au infectat din cauza săpunului lichid Maxil, produs de firma Romchim, pe care s-au depistat două milioane de bacterii pe milimetru. Specialiștii au apreciat că săpunul era mai periculos decât apa murdară folosită pentru spălarea unei răni.

Potrivit Mediafax, Directorul medical Dana Safta a declarat atunci că în urma analizelor, s-a găsit în săpun bacteria Serratia Marcescens. Medicii au trimis probe şi la Institutul Cantacuzino şi s-a confirmat existenţa aceloraşi tulpini în toate probele.

Produsele au fost imediat retrase de pe piață și spitale, iar conducerea Elias a acordat contractul de furnizare de produse dezinfectante chiar firmei Hexi Phrama, fără nici cea mai mică bănuială în fața cărui pericol sunt expuși pacienții.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate