Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Scapă în mai puţin de o săptămână de acnee şi de alte afecţiuni cu cel mai la îndemână ingredient din bucătărie

in Sanatate

Fasolea, una din legumele de baza, a venit pe meleagurile noastre dupa anul 1500, dupa descoperirea Americii. Denumita in latina Phaseolus vulgaris, planta este folosita de secole intregi atat ca aliment in stare proaspata, boabe si teci, dar si ca planta medicinala si anume pastaile fara seminte, bine uscate.

Pastaile contin o serie de aminoacizi, saruri minerale si multe alte substante cu proprietati diuretice care elimina apa din corp si favorizeaza eliminarea urinei, dar mai ales contine proprietati antidiabetice. Datorita acestor calitati, tecile de fasole preparate ca ceai, decoct din o lingura de teci maruntite, puse la o cana cu apa, se fierb un sfert de ora, apoi se strecoara, se folosesc in tratarea hiropiziilor (retinere de lichid in tesuturi), afectiuni ale rinichilor si ale vezicii urinare, bolile de inima, starile reumatice. In toate cazurile efectul benefic il reprezinta eliminarea lichidului din tesuturi.

Pentru suferinzii cu afectiuni ale vezicii urinare insotite de usturimi puternice si stare de spasme si neliniste (cistita), ceaiul din teci de fasole ajuta extraordinar de mult, calmand durerile si normalizand eliminarea urinei. De asemenea, ceaiul din teci de fasole impreuna cu flori si frunze de soc si frunzele de afin si tintaura ajuta bolnavii de diabet la scaderea continutului de zahar in sange. Doua-trei cesti din acest amestec baute zilnic conduc sigur, in decurs de doua luni, la scaderea substantiala a valorilor glicemiei. Dupa un prim control se poate continua tratarea diabetului incipient doar cu ceai din teci de fasole si tintaur. Ceaiul se poate indulci in cazul bolnavilor de diabet, cu zaharina.

Tecile de fasole contin mult acid silicic, ceea ce face ca efectul remineralizant al organismului sa ajute starile de convalescenta.

Se recomanda o cura de fasole verde preparate ca ciorba, supa, mancare de fasole sau salata cu putin usturoi, primavara si vara, deoarece se curata sangele, iar persoanele care sufera de eruptii, acnee vor observa ca acestea dispar in mai putin de o saptamana.

Utilizare:

Ceai (infuzie) – o lingura de teci de fasole maruntite se fierb in 250 ml apa, timp de 10 -15 minute, se strecoara si se beau 2-3 cesti in fiecare zi. Pentru bolnavii de diabet, se indulceste cu zaharina.

Ceai (macerat la rece) – patru linguri de teci de fasole se maruntesc, se pun intr-un litru de apa rece si se lasa la macerat pana a doua zi. Dimineata se pune amestecul la fiert pan ace cantitatea de apa scade cu 40-50%. Ceaiul obtinut se bea intr-o zi, repartizat in trei portii. Acest mod de preparare se recomanda pentru persoanele ce vor sa elimine cat mai multa apa din corp.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web