Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Scapa simplu si rapid de tulburari digestive

in Sanatate

Se pot folosi următoarele plante medicinale: fragi, frasin, ghimber, levănţică, muşeţel, obligeană, praz, salvie, schinduf, şovârf, viţa da vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Fragi (Fragaria vesca) se consumă fructe sau se poate face ceai din 1 linguriţă plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută şi la calmarea durerilor.

Ghimber (Zinghiber officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei. Este util şi contra vărsăturilor.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect liniştitor.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un bun dezinfectant.

Obligeană (Acorus calamus) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei.

Praz (Alium porum) se consumă în alimentaţie.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută şi la reglare glandulară.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) este indicat să se folosească seminţele care au o vastă arie de activitate în foarte multe afecţiuni, astenii nervoase, afrodiziac, etc. Se pune 1 linguriţă de pulbere de seminţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea călduţ în cursul zilei. Se poate prepara un vin din 20 g de seminţe măcinate, puse într-un litru de vin roşu. Se lasă timp de 10 zile agitând des, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere după gust. Se poate folosi şi acesta ca afrodiziac sau antiinflamator, la tulburări digestive sau anemie.

Şovârf (Origanum vulgare) 1 linguriţă plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Viţa da vie (Vitis vinifera) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate