Scheletele umane ale Marii Armate conduse de Napoleon Bonaparte au fost descoperite în Frankfurt

in Istorie

Scheletele a 200 de soldaţi napoleonieni au fost găsite în timpul unor lucrări de construcţie în oraşul german Frankfurt.

Scheletele umane ale  Marii Armate conduse de Napoleon Bonaparte  au fost descoperite în Frankfurt, de-a lungul unui șantier pe care va fi amenajat un uriaș complex imobiliar, anunță autoritățile germane,  joi 17 Septembrie 2015.

napoleons_retreat_crop_w4c

Au fost soldaţi îngropaţi în sicrie, ale căror schelete s-au păstrat bine conservate. Potrivit estimării preliminare, este vorba de soldaţi din Marea Armată din 1813, care se aflau pe drumul de întoarcere după campania rusă a lui Napoleon.

În zona de lângă Frankfurt a avut loc o bătalie în octombrie 1813, care a costat 15000 de vieţi. Soldaţii au murit probabil din cauza rănilor primite în luptă sau de tifos, epidemie care a decimat armata napoleoniană în acea perioadă.

Apreciem că circa 200 de persoane au fost înhumate aici, a declarat Olaf Cunitz, adjunctul primarului orașului Frankfurt, în cadrul unei conferințe de presă organizate exact în locul descoperirii, în cartierul Rödelheim din vestul orașului.

După primele noastre estimări, credem că este vorba de ostașii Marii Armate napoloniene nimicite în 1813, de-a lungul drumului înfrângerii suferite de liderul francez, Napoleon Bonaparte, după campania militară din Rusia.

În drumul de întoarcere către Franța, Napoleon a purtat scurte bătălii la Hanau, un oraș din proximitatea Frankfurtului, aproape de mijlocul lunii octombrie a anului 1813, amintește M. Cunitz. Luptele purtate în această regiune s-au soldat cu circa 15.000 de morți, iar camerele mortuare și mormintele au fost descoperite grație preciziei și profesionalismului echipei de arheologi aduse în sprijinul acestei cauze. În anul 1979 au fost adoptate toate măsurile pentru ca osemintele armatei istorice să fie exhumate în totalitate, însă scheletele descoperite în 2015 aparțin victimelor unei epidemii de tifos care a decimat Marea Armată în drumul spre casă, a adăugat oficialul Orașul Frankfurt.

Soldații se odihnesc în sicrie, lucru care a permis buna conservare a osemintelor. Ei au fost înhumați unul lângă altul, fără alte obiecte funerare alături, iar conform relatărilor, corpurile neînsuflețite au fost orientate pe axa Nord-Sud, contrar preceptelor Europei Creștine care a instituit obiceiul de a îngropa morții pe axa Est-Vest.

Butonii uniformei militare au dat însă primul indiciu al datării scheletelor din anul 1813.

Mai mult de 30 de schelete au fost deja exhumate, iar săpăturile arheologice au mai scos de sub humă aproape 200 de morminte, declară coordonatorul de șantier, Jürgen Langendorf.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.