Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Schimbare majora in cazul ajutorului de deces acordat urmasilor militarilor si politistilor. Urmasii vor primi echivalentul a 12 salarii sau solde ale celui decedat

in Stiri online

Comisia de munca a Senatului a adoptat joi, cu majoritate de voturi, un amendament la Legea salarizarii care prevede ca, in caz de deces al unui militar sau politist, urmasii sa primeasca echivalentul a 12 salarii sau solde ale celui decedat, indiferent de vechimea in munca a respectivului. In prezent, urmasii celor care au peste 25 de ani vechime, primesc un ajutor cuprins intre 15 si 20 de solde.

Potrivit amendamentului adoptat de Comisia de munca a Senatului, ”in caz de deces al personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, sotia sau sotul supravietuitor ori copiii, iar in lipsa acestora parintii beneficiaza de un ajutor egal cu 12 solde ale functiei / salarii ale functiei fara a fi necesara indeplinirea conditiilor referitoare la trecerea in rezerva sau direct in retragere / incetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie, a celor decedati”.

Legea, in forma trimisa de Guvern Parlamentului, nu prevedea niciun ajutor pentru urmasii celor decedati din sistemul de aparare si ordine publica. In prezent, potrivit legislatiei in vigoare, ajutorul acordat urmasilor in caz de deces al militarilor sau politistilor variaza in functie de vechimea efectiva a celui decedat: pâna la 5 ani, un ajutor egal cu 3 solde / salarii; intre 5 si 10 ani, un ajutor egal cu 6 solde / salarii; intre 10 si 15 ani, un ajutor egal cu 8 solde / salarii; intre 15 si 20 de ani, un ajutor egal cu 10 solde / salarii; intre 20 si 25 de ani, un ajutor egal cu 12 solde / salarii; intre 25 si 30 de ani, un ajutor egal cu 15 solde / salarii; peste 30 de ani, un ajutor egal cu 20 de solde / salarii.

De asemenea, senatorii din Comisia de munca au adoptat alte doua amendamente formulate de Comisia de aparare, care permit militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care desfasoara activitati didactice sau medicale sa opteze pentru salariile din sistemul civil, care, potrivit liderilor sindicali, sunt cu aproximaticv 30% mai mari decât in sistemul militar. Un alt amendament prevede insa ca pensiile celor care desfasoara activitati didactice sau medicale nu vor fi calculate in functie de salariile din sistemul civil, ci in functie de veniturile din sistemul militar.

Sursa: stirilekanald.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate