Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SCHIMBARE MAJORĂ pentru proprietarii de apartamente cu geamuri termopan. Nerespectarea aduce amenzi uriașe

in Evenimente/Stiri online

Tragedia din clubul Colectiv continuă să producă efecte la aproape un an de când a avut loc. Urmare a nefericitei întâmplări, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Energiei (ANRE) a dat un ordin prin care obligă proprietarii de apartamente cu termopane să-și monteze senzori de gaze.

Ordinul ANRE reactivează o lege care nu a fost pusă în aplicare până acum, iar nerespectarea acestei obligativităţi atrage după sine debranșarea de la sistemul de gaze.

Ce prevede legea
În fapt, vor fi obligaţi să respecte această lege proprietarii acelor locuinţe unde există cel puţin un aragaz, iar încăperea în care se află aragazul are montate geamuri securizate tip termopan sau geamuri obișnuite cu grosime mai mare de 4 mm.

Amenzile pentru nerespectarea acestui ordin sunt cuprinse între 2000 și 4000 de lei. Iar veștile proaste continuă. Cei de bună credinţă care își vor monta senzorii pot fi victime colaterale în cazul în care vecinii lor refuză să și-i monteze. Și asta pentru că, în lipsa contoarelor individuale de gaze, debranșarea de la sistemul de gaze se va face pentru tot imobilul. Verificările au început deja.

Cum funcţionează senzorul de gaze
Senzorul de gaze se montează în încăperea unde se află aragazul. În momentul în care sunt scăpări de gaze, senzorul se activează și scoate un zgomot puternic, în timp ce trimite comanda unui electroventil (robinet de închidere) instalat pe ţeava de gaze să oprească gazul.

Odată ce gazele au fost evacuate din încăpere, consumatorul poate reporni foarte ușor electroventilul, acţionând un buton aflat pe contor.

Detectoarele de gaze nu au costuri ridicate (maximum 100 de lei), însă instalarea lor poate ajunge la 300 de lei. Durata lor de viaţă este de 5-7 ani, după această perioadă ele trebuind să fie înlocuite.

Revizia instalaţiei de gaze, obligatorie la 2 ani
Consumatorii trebuie să mai știe că verificarea instalaţiei de gaze trebuie făcută la cel mult 2 ani. Revizia poate fi efectuată de orice firmă autorizată de ANRE și este contra cost.

sursa: ziaresireviste.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate