Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Schimbările RAPIDE pe care intenţionează să le facă Donald Trump în primele sale 100 zile de mandat

in Extern

Donald Trump, ales preşedinte al Statelor Unite ale Americii (SUA) în cursul unui scrutin-şoc, trebuie acum să se pregătească să guverneze începând din 20 ianuarie 2017 şi, potrivit promisiunilor sale de campanie, el intenţionează să facă schimbarea foarte rapid, în primele sale 100 de zile de mandat, scrie miercuri într-un comentariu AFP.

Trump a promis îndeosebi ”o primă zi foarte ocupată”. ”Schimbarea va începe din prima mea zi”, a insistat el.

Miliardarul, în vârstă de 70 de ani, mare ”spintecător” al unui ”sistem complet trucat”, a promis ”să facă America din nou măreaţă”, cu două idei forte: revitalizarea economiei şi protecţia americanilor. El le-a detaliat pe 22 octombrie la Gettysburg, în Pennsylvania, locul istoric al Războiului de secesiune şi al unui discurs celebru al preşedintelui Abraham Lincoln în 1863.

Din prima sa zi de mandat, Trump are de gând să-şi anunţe ”intenţia de a renegocia” Tratatul de liber schimb nord-american (NAFTA) şi retragerea SUA din Parteneriatul transpacific (TPP).

El va ridica restricţiile privind producerea de energii fosile, va relansa proiectul oleoducului Keystone XL, un proiect americano-canadian uriaş împotriva căruia preşedintele Barack Obama a recurs la dreptul său de veto în februarie 2015, şi va anula plăţi de miliarde de dolari către ONU pentru programe ce vizează lupta împotriva schimbărilor climatice.

Miliardarul american va începe să expulzeze, după cum el a afirmat, ”peste două milioane de imigranţi infractori şi să anuleze vizele în cazul ţărilor care nu-i vor primi”. Va suspenda, de asemenea, ”imigraţia provenită din ţări predispuse la terorism” şi va introduce ”controale extreme la frontiere”.

Toate aceste măsuri fac parte dintr-un ”contract”, în opinia sa, ”revoluţionar” cu alegătorul american.

Donald Trump a promis să atace imediat ceea ce el a descris ca fiind ”corupţia de la Washington”, prin limitarea mandatelor aleşilor din Congres, îngheţarea salariilor funcţionarilor federali şi interzicerea, timp de cinci ani, pentru personalul Casei Albe şi cel al Congresului de a deveni lobby-işti.

El intenţionează să anuleze toate decretele anticonstituţionale care, potrivit lui, au fost semnate de către Barack Obama.

Citeste mai mult pe stiripesurse.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate