Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Scriitori, cineaşti, muzicieni, profesori ies în stradă de 11 zile: „Există o luptă între oamenii cinstiţi şi hoţi“

in Articole

Scriitori, actori, muzicieni, profesori, producători, sportivi s-au alăturat protestelor faţă de controversata Ordonanţă a Guvernului de modificare a codurilor penale, se arată într-un material de sinteză al agenţiei News.ro.

„România a dovedit că strada e marea ei fabrică de anticorpi”, „Ieşim pentru ca hoţii să nu ne mai hotărască destinul”, „Există doar o luptă între oamenii cinstiţi şi hoţi”, „O să ies şi o să strig la voi pentru că îmi e ruşine de copiii mei!” sunt câteva dintre mesajele mai multor personalităţi, printre care Mihai Şora, Mircea Cărtărescu, Sanda Manu, Victor Rebengiuc, Dragoş Bucur, Tudor Chirilă, Maia Morgenstern, care s-au alăturat încă din 31 ianuarie cauzei manifestanţilor ieşiţi în stradă în toată ţara, potrivit News.ro.

Scriitorii au ieşit în stradă

Mihai Şora, filosof, scriitor, eseist, 100 de ani: “Zilele-acestea, mergem în faţa Guvernului pentru ca hoţia să nu devină lege, iar hoţii să nu ne mai hotărască destinul”. Filosoful Mihai Şora, care merge frecvent la protestele faţă de OUG privind codurile penale, a anunţat pe Facebook că are şi pancartă, aceasta având sigla colecţiei înfiinţate de el, „Biblioteca pentru toţi”, cu mesajul „Biblioteca pentru toţi/ Nu îi publică pe hoţi”.

„Pancarta” a devenit „fotografia de copertă” a contului său de Facebook. „Să te foloseşti de întunericul nopţii ca să strecori o lege aşa, e o ticăloşie. Lumea a ieşit în stradă ca să protesteze împotriva hoţiei. Locul hoţului e la puşcărie. Nu în fruntea mesei şi nu în capul ţării”, spune filosoful într-un material video publicat pe Facebook. Mihai Şora îi îndeamnă pe oameni să iasă în stradă.

„Dragii mei, ne adunăm, ne organizăm, rezistăm”, a scris el. Mircea Cărtărescu, scriitor, a mers în Piaţa Victoriei pentru că el crede că “Revoluţia română din 1989 continuă azi. Stat de drept şi justiţie liberă, asta cer oamenii. Fără condamnaţi penal în politică!”. Mircea Cărtărescu şi soţia sa, poeta Ioana Nicolaie, ies în stradă de 10 zile. „Să te obsedeze tot felul de indivizi care n-ar trebui să aibă nici cea mai mică legătură cu viaţa ta? Să nu mai scrii un rând, să nu mai citeşti, să te gândeşti numai la când vor da o dată înapoi ticăloşii?

În U.E vreau viitor/ Nu-n colhoz sau pe ogor; Tăriceanu, n-ai ruşine/ Tragi la Rusia că ţi-e bine; Comunisme nu mai vrem/ Libertatea-i dar suprem; Vreau guvernul asanat/Fără hoţi şi fără blat; Dragnea, oamenii-s în stradă/ Între bare să te vadă; …Şi tot aşa, rulate insomniac, de parcă n-aş fi plecat deloc din Piaţă”, a scris Ioana Nicolaie.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate