Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Scrisoare pentru împrospătarea mirosului din gura presei. DIASPORA: DA SUNTEM EROI!

in Articole

Mircea Badea mesaj către Diaspora: ”Având în vedere că sunt tot felul de facturi de achitat la nivel public, mă gândesc dacă cei care spun că şi-au luat ţara inapoi nu plătesc şi impozite sau şi-au luat ţara înapoi pe banii altora (…) Că dacă ţi-ai luat ţara înapoi pe banii altora nu prea e în regulă, zic eu. Să mai spui că ţi-ai luat ţara înapoi, taci dracu’ din gură, zic eu (…) Nu plătesc niciun impozit în România dar au senzaţia că dacă trimit bani şi cumpără biscuiţi de ei membrii familiei, e un act eroic, suprem cetăţenesc…Sunt un erou. Îi trimit bani lu’ mama în ţară. Doresc să fiu pupat în fund şi divinizat pentru că-i trimit bani lu’ maaamaaa. P.S. Hai siktir!‘.

DA! SUNT EROU pentru că trimit bani mamei să își cumpere biscuiți. Altceva nu își permite săraca! Și-a investit toată tinerețea și salariul de la combinat să plătească studiile superioare ale copiilor, conștientă că la bătrânețe va primi câțiva biscuiți și un telefon din când în când. N-a fost să fie ca biata Maria, cea mai mică și deșteaptă dintre plozi, să cunoască și ea pe prietena mamei, directoare la radio, care să îi bage sub nas un microfon și texte de silabisit. Nu a luat nici drumul pierzaniei în ”paradisul pitzi” și sătulă de call-center și salarii mici a plecat în lumea largă.

După ani de smerenie în fața atotputernicului spaniol și menaj în casa celor ca tine, Maria reușește să dovedească că banii mamei investiți în facultăți nu au fost în zadar. Acum Maria produce mai mult de 100 de lei. Produce puțin peste 1000 de euro, bani munciți legal și impozitați de către statul spaniol. La Tecuci țăranul ia 100 de lei, neimpozitați, pe două zile de muncă la câmp și în drum spre casă cumpără săracul și un pachet de biscuiți de 2 lei, copilului. Maria face 100 de lei în jumătate de normă de lucru dintr-o zi, bani impozitați, își cumpără și ea biscuiți de 1 euro și îi trimite și mamei, tot de biscuiți, pentru că pensia bătrânei se cheltuie pe medicamente.

Cât produce Mircea Badea nu e un secret. A spus-o chiar el: ”Dragi băsiști, numai TVA-ul pe care îl plătesc eu în fiecare lună e mai mare decât dublul salariului vostru brut. De unde câștig eu banii ăștia mai mult decât scrii tu, din ce produc. Emisiunea „În gura presei”, în direct și în reluare, în lunile cele mai proaste produce minimum 100.000 de euro. Deci înmulțit cu 12 ar fi 1,2 milioane de euro. Păi din banii ăștia cât crezi că-mi dă mie Voiculescu?

În fine! Fiecare cu norocul și soarta lui, cât și cum produce e treaba fiecăruia și a statului în care trăiește, pe ici colo și a mamei DNA. Între biscuiții mei, ai tăi, ai mamei și ai țăranului e diferență de preț, calitate și TVA. Chiar dacă e greu de crezut domnule, Maria plătește TVA pentru biscuiții ei, dar și ai mamei, iar acum și pentru ai tăi? Și pentru că nu e de ajuns, Maria trebuie impozitată de două ori, de două state pentru același venit și pe același salariu. Dar cu ce ai contribuit dragă Românie la munca mea în genunchi în fața Spaniei? L-ai trimis cumva pe Badea să îmi aducă o bucată de pâine când mi-a fost foame? Să îmi facă masaj la șalele rupte de muncă?

PS: O mai știți pe Zăvoranca, care leșina în fața grandioasei sinucideri ori de câte ori o uita presa? Fenomenul revine în piele de ”macho”, de fapt a fost acolo tot timpul, doar că a ars mocnit în gura presei, pe scaunul Antena 3 și mai tresare uneori când îl seacă audiența mică.

sursă foto: academiacatavencu.info

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate