Scrisoarea de dragoste de acum 500 de ani care a emotionat o lume întreagă

in Spiritualitate

În timpul unor săpături efectuate lângă oraşul sud-coreean Andong City, arheologii au descoperit mormântul unui bărbat care a trăit în secolul 16. Eung-Tae Lee, mebru al clanului Goseong Yi, a murit la 30 de ani, iar în coşciugul său au fost găsite,  în stare perfectă, o pereche de sandale ţesute din coajă de cânepă şi din părul soţiei sale şi o scrisoare emoţionantă de la văduva sa însărcinată.

scrisoare-2

Traducerea scrisorii văduvei lui Eung-Tae Lee

« Către tatăl lui Won,
1 iunie 1596

Întotdeauna mi-ai spus „Dragă, hai să trăim împreună până când părul ni se încărunţeşte şi să murim în aceeaşi zi”. Cum ai putut muri fără mine? Pe cine trebuie să ascultăm eu şi băiatul nostru şi cum trebuie să trăim? De ce te-ai dus fără mine?

Cum ne-am dăruit inimile unul altuia? Când stăteam întinşi împreună mă întrebai „Draga mea, alţi oameni se preţuiesc şi se iubesc aşa cum o facem noi? Sunt şi ei ca noi?” Cum ai putut să laşi totul în urmă şi să pleci fără mine?

Nu pot trăi fără tine. Vreau să vin la tine. Nu pot trece peste sentimentele pe care le am faţă de tine. Ce să fac acum cu inima mea şi cum să trăiesc cu dorul pe care copilul nostru îl simte?

Te rog, citeşte această scrisoare şi răspunde-mi în detaliu în visele mele. Vreau să te aud. Am scris această scrisoare şi am pus-o în mormântul tău.

Când nasc acest copil, cui îi va spune el „tată”? Poate oare cineva înţelege ce simt? Nu există tragedie mai mare pe lume.

Tu eşti în alt loc şi nu suferi cât sufăr eu. Durerea mea nu are limită şi sfârşit. Te rog, citeşte această scrisoare şi arată-te în visele mele. Vino la mine în secret. Nu există limită la ce vreau să spun şi mă opresc aici. »

sursa: gandul.info

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.