Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Scrisori imaginare de Octavian Paler

in Limba romana

Citate-Octavian-Paper

Uneori m-am gindit ca la nasterea mea ursitoarele au vrut sa-mi daruiasca un cerc. Dar pe drum au pierdut o bucata din el si ajungind linga leaganul meu n-au mai avut ce face. Si-au zis probabil: ”sa se descurce cum va putea si daca va fi intelept se va preface ca n-a observat”. Dar am observat. E drept ca nu foarte devreme. Multi ani am fost convins ca din bucatile pe care le aveam, in clipa cind le voi aseza pe toate la locul lor, va iesi un cerc complet. Dar cind am vrut sa fac asta, am descoperit adevarul. Din cercul meu lipsea ceva care -l impiedica sa se inchida. Iar prin spartura aceea patrundeau indoielile si frigul. Am incercat fel de fel de mijloace pentru a astupa golul acela. Am fost pe rind indiferent, vesel, am iubit muzica, dansul, am citit cu disperare, am calatorit, m-am aruncat intr-o mie si una de pasiuni, cautind sa cred, sa ma conving despre fiecare ca reprezinta bucata de cerc ce-mi lipsea, pentru ca dupa un timp sa constat ca ma inselasem. Si, dupa fiecare dezamagire am pornit mai departe, hotarit sa nu renunt.
Niciodata n-am vrut sa ajung un blazat, n-am dat voie scepticismului sa ma frusteze de o sansa, daca ea exista. Prin spartura cercului meu, singuratatea m-a pus insa mereu la incercare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Limba romana

Scrisul de mana

Au existat cândva tocul, stiloul, pixul, creionul. Și foile dictando sau de
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate