Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se anunță o schimbare URIAȘĂ în învățământul românesc! Sunt elevii din România PREGĂTITI PENTRU AȘA CEVA?

in Evenimente

Se anunță o schimbare uriașă în învățământul românesc. Liceul ar putea fi absolvit după trei ani!

618x381_1454363729d1eeb9c4

Ministerul Educației Adrian Curaj vrea să-i stimuleze pe dascălii care au performanțe la catedră, prin oferirea unor stimulente finaciare. Concret profesorii care au rezultate aducând inovare în sala de clasă în lucrul cu elevii vor primi nişte granturi, mai exact un venit suplimentar, lună de lună. 

Curaj vrea ca liceul să nu mai fie de 4 ani, ci de 3 ani, iar în școlile profesionale să se învețe 4 ani . În acest caz, clasa a IX-a se mută în școala generală, pentru ca absolvenții gimnaziului să poată avea vârsta necesară angajării ca ucenici.

”Liceul ar putea să fie de trei ani, poate cel profesional să fie de patru. Până la urmă trebuie văzut — ce oferi celui pe care îl educi, ce alternative îi dai, nu pentru tine ca educator, ci pentru el. Poate pentru el o zonă practică, profesională, tehnică este mult mai importantă decât una pur teoretică care îl conduce spre un tip anume de bacalaureat ce nu îl duce nicăieri. Nu promovează bac-ul, rămâne agățat, iar aici pierderea este mare. Tehnicul post-liceal non-universitar este foarte prost, l-am tot schimbat și de fapt nu le mai dăm nicio șansă”, a spus ministrul pentru Libertatea.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate