Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se cam lua in ras treaba asta cu mamaliga!

in Articole

Orăşenii erau aşa, cu nasul pe sus, se-nvârteau printre magazine şi se plimbau prin parcuri, lucru ce li se părea grozav în comparaţie cu viaţa de la ţară. Acum, de ceva vreme, redescoperim noi că-i mai bine în afara oraşului, că-i mai linişte, că aerul e mai curat şi că roşia din grădină e cea mai bună.

aqui-ahora-sa-punem-de-o-mamaliga

Acum e trendy, altădată era ruşinos să spui că eşti de la ţară, se uitau unii de parc-ai fi fost prost sau needucat. La oraş erau comodităţi, baie cu cadă-n casă, autobuz care te ducea la muncă, îngheţată la colţuri de stradă!

La ţară era doar mămăliga, regina galbenă a fiecărei zi. Mi-amintesc că-n serile de vară mirosea tot satul a ceaun şi a mălai. Auzeai, de prin curţi:

Hai, fă, pune de mămăligă, să mâncăm!

Era semnal că se terminase munca, prăşitul, udatul sau copilitul, mâinile bătătorite cereau odihnă şi omul cerea mâncare.

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate