Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se caută moştenitorii unei arhitecte celebre de origine română cu o avere IMPRESIONANTĂ, ce a murit de curând la Paris

in Stiri online

 

Se caută moştenitorii unei averi impresionante. Elena Popescu, o arhitectă celebră în Paris, a murit la 102 ani, cu un regret. Că nu şi-a găsit strănepoţii din Constanţa. Preotul şi prietena scriitoare, care au îngrijit-o în ultimele luni de viaţă, vor să îi împlinească visul. Îi caută urmaşii.

Viaţa Elenei Popescu a fost una demnă de un roman. A studiat Arhitectura în Bucureşti, a fugit din România în 1948. A trecut ilegal graniţa în Iugoslavia, apoi a petrecut următorii doi ani într-un lagăr. A reuşit, în cele din urmă, să ajungă la Paris, unde a locuit până la sfârşitul vieţii.

Însă din povestea Elenei Popescu încă mai lipseşte ceva. Finalul. Un ultim capitol pe care distinsa arhitectă a încercat să-l scrie în ultimii ani ai vieţii.

Deşi a avut parte de o viaţă frumoasă, în sufletul ei exista un gol. Unul pe care doar rudele lăsate în urmă îl puteau umple.

Spre finalul vieţii, a încercat să ia legătura cu strănepoţii ei de la malul mării. Nu a reuşit şi a cerut ajutorul unui preot din Paris pentru a-i găsi pe posibilii moştenitori. Însă nici duhovnicul Elenei nu a avut mai mult succes. Acum, preotul a făcut un apel public către posibilii moştenitori.

„Primul lucru pe care va trebui să-l facă porice moştenitor va fi să accepte succesiunea. Odată acceptată succesiunea putem vorbi despre etapele următoare, şi anume, împărţirea bunurilor în raport cu numărul de moştenitori, de calitatea acestora şamd”, a dclarat avocatul Virgil Bărbulescu.

Elena Popescu a avut doi fraţi şi mai mulţi nepoţi şi strănepoţi. Posibilii moştenitori ai arhitectei ar trebui însă să se grăbească. Legislaţia franceză prevede că în lipsa unei revendicări din partea rudelor, bunurile vor reveni statului francez, noteaza antena1.ro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate